Tom Cruise i Mission: Impossible - Fallout

Mission: Impossible får karanteneunntak – gjenopptar innspillingen

Tom Cruise later til å ha mer hell med seg i Storbritannia enn foreløpig i Norge når han til høsten gjenopptar innspillingen av Mission: Impossible.

Søndag kom beskjeden om at visse store film- og fjernsynsproduksjoner vil unntas fra ellers strikte karantenereglene, melder NME.

Unntaket gjelder skuespillere og filmarbeidere som reiser til Storbritannia for å jobbe på produksjoner som kvalifiserer seg til å kalles britiske. Dette inkluderer syvende og åttende runde med Mission: Impossible, som spilles inn i Warner Bros-studioet i Leavesden sørøst i England.

Les også: Tom Cruise vil snakke med Erna Solberg – men får ikke lov

For øyeblikket må folk som reiser inn i Storbritannia i karantene i to uker etter ankomst. Men ifølge den britiske regjeringens nye plan vil dette ikke gjelde ansatte med en viktig rolle for filmproduksjoner som dette: De forplikter seg i stedet til å leve og jobbe i en kontrollert "boble" i disse to ukene – og kun bevege seg mellom bosted og filminnspilling, mens de regelmessig koronatestes.

Britenes kulturminister Oliver Dowden skrev på Twitter at det var "flott å snakke med Tom Cruise sist helg om å få kameraene til å rulle igjen på Mission: Impossible 7 på Leavesden", og delte bildet av den virtuelle samtalen.

Les også: Mission: Impossible 7 må bytte ut en filmstjerne på grunn av korona

Tom Cruise, Ving Rhames, Rebecca Ferguson og Simon Pegg in Mission: Impossible 6

Som kjent ønsket Tom Cruise å snakke med Erna Solberg om mulighetene til å starte opp innspillingen av Mission: Impossible 7 i Norge i september, meldte Bergens Tidende fredag. Det får han ikke. I stedet bekreftet kulturminister Abid Raja at det hadde vært kontakt med hans departement og at de "gjerne tar et møte med Tom Cruise".

Syvende film ut i franchisen har fått nær 50 millioner kroner fra den norske insentivordningen, men slik koronasituasjonen er nå får ikke amerikanere innreisetillatelse til Norge.

– Det blir ingen Mission: Impossible 7 på Vestlandet hvis ikke regjeringen letter på restriksjonene, sa Per Henry Borch hos den norske linjeprodusenten True North Norway til BT og understreket da at det hastet med å få avklart innreiseproblematikken, ellers kan filmens norske innspilling ryke.

Watchlist Mission: Impossible 7 her

Watchlist Mission: Impossible 8 her