Mark Strong og Halle Berry i Kingsman: The Golden Circle

Halle Berry dropper trans-rolle etter massiv kritikk

Fredag delte Halle Berry sin entusiasme for en kommende filmrolle som transmann i et Instagram Live-intervju. Mandag bad hun om unnskyldning – og trakk fra seg rollen.

Hun fikk nemlig hard medfart på nett helgen igjennom, blant annet for konsekvent å ha feilkjønnet sin potensielle rollekarakter når hun omtalte vedkommende, melder Variety. I Instagram-intervjuet sa den Oscar-vinnende skuespilleren blant annet:

– Det er en karakter hvor kvinnen er en transperson, så hun er en kvinne som blir mann. Hun er en karakter i et prosjekt jeg ville elske å jobbe med. Hvem denne kvinnen var er svært interessant for meg.

Halle Berry hadde ikke offisielt fått rollen, men sa hun var i gang med forberedelsene og ønsket å "ta et dypdykk inn i "den verdenen", rapporterer bransjebladet videre.

Mandag unnskyldte Berry seg på Twitter, sa hun hadde lært mye i løpet av helgen, og trakk seg fra rollen med ordene:

– Som en ciskvinne forstår jeg nå at jeg ikke burde vurdert denne rollen, og at transpersonmiljøet helt klart bør få muligheten til selv å fortelle sine historier.

Ifølge den amerikanske organisasjonen GLAAD, som roser Halle Berry for avgjørelsen, er transmenn i stor grad usynlige i mediene i dag. Videre heter det at "når ciskvinner spiller transmenn så forsterker det feiloppfatningen om at transmenn knapt finnes".

I den prisbelønnede Netflix-dokumentaren Disclosure, som tar for seg transpersoners representasjon i Hollywood, fremholdes det at 80 prosent av amerikanere flest oppgir at de ikke kjenner en transperson – og at medienes fremstilling derfor blir uhyre viktig.

Se hvor du kan streame Disclosure her