Woody Harrelson og Ruben Östlund på settet til The Triangle of Sadness

Woody Harrelson i Sverige: – Man får ikke mange sjanser til å spille marxist

Woody Harrelson har akkurat vært i Sverige – og spilt ferdig sine scener i regissør Ruben Östlunds nye storfilm fra moteverdenen, som ble koronastoppet i tre måneder.

– Ruben er fantastisk, sier Harrelson (58) til TT om hvorfor han takket ja til en rolle i den prisbelønte regissørens svarte komedie om moteverdenen – som har planlagt premiere frem mot neste Cannes-festival.

Hollywood-stjernen spiller dypt alkoholisert, marxistisk sjøkaptein i A Triangle of Sadness. Handlingen utspiller seg om bord på en yacht i Karibia – som til slutt forliser. Dermed havner to fotomodeller, som er blitt et par, på en øde øy sammen med et knippe milliardærer - og en renholder. Tittelen hinter blant annet til bekymringsrynken som kan oppstå mellom øyenbrynene, og kan fjernes med Botox.

Woody Harrelson mener også både hans rolle – så vel som filmen – har stort potensial og er "en lysende idé", sier han i TT-intervjuet. Særlig lokket en scene der hans kaptainkarakter virkelig tar fatt i de steinrike passasjerene.

– Det er ganske heftig å få holde en tale fra det perspektivet; en marxist som snakker til bourgeoisen. Det var sterkt å gi stemme til det. Jeg er litt av en anarkist selv, og man får ikke mange sjanser til å spille en marxist, lyder det fra Harrelson.

Etter gjennombruddet i 80-tallsserien Cheers har han hatt en rekke sterke roller i filmer som "White Men Can't Jump" (1992), "Natural Born Killers" (1994), "Money Train" (1995) og "Larry Flynt" (1996), og nå senest i "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" (2017) og "Hunger Games"-filmene.

Innspillingen – med et budsjett på 120 millioner svenske kroner – foregikk i Film i Västs studio i Trollhättan, der smittevernreglene er strikte og munnbind florerer. Der bygget filmfolkene yachtinteriøret om bord i en "boks" som gjør at stor sjøgang kan illuderes. Nå venter utendørsscener i Hellas i september, om bord på en ekte luksusbåt.

– Vi skulle egentlig vært helt ferdige litt etter midtsommer. Det har jo fått kjempekonsekvenser både for teamet og økonomisk, og blitt mange millioner kroner dyrere, sier produsent Erik Hemmendorff til TT.

A Triangle of Sadnesskommer på kino i 2021. Watchlist filmen her!