Olivia Newton-John og John Travolta i Grease

COVID-19 kan ikke stanse Grease-prequelen Summer Loving

Filmen Summer Loving, basert på fire minutter av musikalklassikeren Grease, har fått en regissør, og Paramount håper de kan spille inn filmen i år.

Den kommende filmen Summer Loving foregår noen uker før musikalen Grease, og handler om møtet mellom Danny og Sandy. Handlingen i filmen er, i det store og hele, dekket av Grease-sangen "Summer Nights", men nå skal møtet mellom turtelduene breies ut som en helt egen film.

Denne filmen har ingenting å gjøre med den kommende serien Grease: Rydell High, som blir produsert av folk som ikke har klart å skaffe rettighetene til de mest ikoniske Grease-sangene.

Les også: Grease blir serie – men uten sangene

Brett Haley er den utkårede til å regissere filmen. Haley har tidligere regissert filmene Hearts Beat Loud og All the Bright Places, så vi har tro på at han kan lage en ektefølt og koselig film, som utvider den fire minutter lange sangen til spillefilmlengde.

Bransjenettstedet Deadline melder at filmen er "ekstremt høyt" på prioriteringslista til Paramount, og at de håper den til og med kan bli en franchise. Isåfall lurer vi litt på hvordan det skal blir løst – skal vi følge karakterene i tre-fire filmer, som alle foregår før handlingen i Grease, eller blir Summer Loving 2 en slags nyinnspilling av originalfilmen?

Haley fikk visstnok jobben etter å ha pitchet en versjon av filmen som er "oppdatert for 2020-publikumet". Filmen kommer definitivt ikke på kino i 2020, i og med at ingen skuespillere har blitt hyret og innspillingen ikke har begynt, men Paramount vil komme i gang så fort som mulig.

Grease er en enormt populær film, til tross for at veldig lite i filmen holder mål i 2020. Filmen er full av skuespillere i 30- og 40-åra som spiller tenåringer, mobbing og seksuelle overgrep som lettbeint underholdning, og en langtekkelig bi-historie om en abort som har gått rett over hodene på mange seere gjennom årene.

Se hvor du kan streame Grease her

I tillegg til Summer Loving og den kommende serieutgaven, ble "Grease" satt opp på nytt i Oslo i 2018, og for fire år siden kom Grease Live!, en direktesendt TV-produksjon basert på den originale musikalen. Dette er kanskje en upopulær mening, men jeg synes Grease Live! er den aller beste versjonen av musikalen jeg har sett, inkludert filmversjonen fra 1978.