Tenet

Tenet kommer til Norge før USA

Premieredatoen til Christopher Nolans storfilm Tenet har blitt flyttet en rekke ganger allerede. Nå er filmen utsatt på ubestemt tid – men Warner Bros. antyder at vi får se den før amerikanerne!

OPPDATERT: 28. august er den nye internasjonale premieredatoen til Tenet. Watchlist filmen her!

Inception- og Dark Knight-regissør Christopher Nolans neste film, Tenet, skulle i utgangspunktet ha premiere i forrige uke, men på grunn av COVID-19-stengingen av de aller fleste amerikanske kinoer, har den blitt utsatt tre ganger allerede. Siste nytt er at filmen, som er ferdigstilt, ikke lenger har noen premieredato!

Koronavirus-pandemien har truffet hardt i USA. Over 140 000 mennesker har dødd av viruset der, og i enkelte delstater vokser smittetallene fortsatt. Derfor er nesten alle kinoer i landet stengt, og det er grunnen til at de aller fleste Hollywood-filmer har utsatt premieredatoene sine.

I en uttalelse til bransjeavisa Variety har Warner Bros. fortalt at de fortsatt har planer om å lansere Tenet i 2020, men at premieredatoen er utsatt på ubestemt tid. De hinter også til at filmen kan komme tidligere på kino i andre land, og kanskje til og med i enkelte amerikanske delstater.

Selv om Nord-Amerika fortsatt er det største kinomarkedet i verden, ligger kinoene i resten av verden langt foran USA når det kommer til gjenåpning og smittevern. Variety forteller at filmen kan komme til å ha svært ulike premieredatoer rundt om i verden, heller enn en tradisjonell verdenspremiere.

"Vi behandler ikke Tenet som en tradisjonell global dato-lansering, og våre kommende markedsførings- og distribusjonsplaner vil gjenspeile det," sa Warners styreleder Toby Emmerich.

filmens landingsside oppgir SF Studios Norge fortsatt 14. august som Norgespremiere-datoen til filmen. Vi har tatt kontakt med SF Studios, som lover å oppdatere oss når de vet mer om lanseringen til filmen.

OPPDATERT: 28. august er den nye internasjonale premieredatoen til Tenet.

Dunkirk-regissøren Christopher Nolan er kjent for å holde kortene tett til brystet når det gjelder prosjektene sine, og hans nyeste film er intet unntak. Tenet (som Nolan også skrev) beskrives som "en ny actionfylt film fra regissør Christopher Nolan som omhandler både internasjonal spionasje, tidsreiser og evolusjon," men utover dette vet vi så godt som ingen ting om hva vi har i vente. Også etter å ha sett et par nydelige trailere.

Deler av filmen er spilt inn i Oslo, og i tillegg besøkte filmskaperne minst seks andre land. Robert Pattinson og John David Washington spiller hovedrollene i filmen, og motspillerne inkluderer Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy og Michael Caine.

Watchlist Tenet her!