Mark Donovan og Edgar Wright i Shaun of the Dead (2004)

Edgar Wright skal lage spøkelsesfilm

Baby Driver- og Shaun of the Dead-regissøren skal lage Stage 13, en film om en død skuespiller som hjemsøker studioet som aldri ga henne en sjanse.

Britiske Edgar Wright har vært nerdenes favorittregissør i femten år. Han står bak komiserien Spaced, den såkalte "Cornetto-trilogien" Shaun of the Dead, Hot Fuzz og The World's End med Simon Pegg og Nick Frost, den spinnville tegneseriefilmen Scott Pilgrim vs. the World og hans eneste virkelige kassasuksess, Baby Driver.

Wright sin neste film heter Last Night in Soho, og skulle etter planen ha kinopremiere denne høsten. Nå er den psykologiske skrekkfilmen utsatt til våren 2021, men det gir Wright mer tid til å jobbe videre.

Han skal utvikle, produsere og regissere en film som heter Stage 13, basert på en novelle av Simon Rich. Til tross for at filmen handler om et spøkelse, blir dette neppe en tradisjonell skrekkfilm.

Novellen "Stage 13" handler om en ung, ambisiøs regissør som blir ansatt til å regissere en film for et stort filmstudio. Snart oppdager han at den eneste grunnen til at han fikk denne muligheten, er at studioet der filmen skal spilles inn er hjemsøkt, og studiosjefene prøver å kvitte seg med spøkelset. De blir nemlig hjemsøkt av en død skuespillerinne som fortsatt desperat forsøker å bli en stjerne.

"Stage 13", som er en av blant novellene i samlingen "Hits and Misses" fra 2019, er langt mer komisk enn skremmende. Historien utvikler seg til å bli en underdog-kamp med regissøren og spøkelset på den ene siden, og studiosjefene på den andre.

Simon Rich skal selv skrive manuset til filmen, og Stage 13 har for øyeblikket ingen skuespillere eller fastsatt premieredato.

Wright har skrevet et manus til Baby Driver 2, som i utgangspunktet skulle vært hans neste film etter Last Night in Soho, men det er usikkert om den filmen kommer til å se dagens lys. Kevin Spacey, som spilte skurken i Baby Driver, har ikke jobbet som skuespiller siden 2017, da han ble anklaget for en lang rekke seksuelle overgrep mot hovedsakelig unge gutter, over tretti år.

Tidligere i sommer ble også Ansel Elgort, som spiller hovedrollen i Baby Driver, anklaget for voldtekt. Elgort har benektet hendelsen, og hevder han og anklageren hadde et "kort, lovlig og samtykkende forhold." Videre hevdet Elgort at han ikke taklet bruddet godt, og at han skammer seg dypt over måten han oppførte seg. Elgorts neste rolle er hovedrollen i Steven Spielbergs West Side Story.