Mulan

Disney utsetter Mulan-, Star Wars- og Avatar-premierene

2020-versjonen av Mulan er utsatt på ubestemt tid i forbindelse med koronavirus-pandemien, som

Live action-versjonen av Disneys klassiker Mulan skulle i utgangspunktet ha premiere i mars. Filmen ble forhåndsvist i USA, og de første reaksjonene lovte utrolig godt for den kinesisk-amerikanske krigsfilmen, men på grunn av COVID-19-stengingen av de aller fleste amerikanske kinoer, har den blitt utsatt tre ganger allerede. Siste nytt er at filmen ikke lenger har noen premieredato!

Per nå står det fortsatt "19. august" på Filmweb-landingssiden til Mulan. Det kan bety at utsettelsen bare gjelder i USA og Nord-Amerika, eller det kan simpelthen hende at ingen i Disney Norge har endret Norgespremiere-datoe ennå.

Koronavirus-pandemien har truffet hardt i USA. Over 140 000 mennesker har dødd av viruset der, og i enkelte delstater vokser smittetallene fortsatt. Derfor er nesten alle kinoer i landet stengt, og det er grunnen til at de aller fleste Hollywood-filmer har utsatt premieredatoene sine.

Les også: Dette er de 10 filmene nordmenn gleder seg mest til å se på kino

Sammen med nyheten om at Mulan er utsatt, kom en lang Twitter-melding fra James Cameron, som tidligere har lovet at Avatar-oppfølgerne ikke vil bli forsinket av koronapandemien. Nå skal alle de fire kommende Avatar-oppfølgerne utsettes med ett år. Det betyr at filmene nå kommer i desember 2022, 2024, 2026 og 2028!

- Som mange av dere er klar over, fikk vi på grunn av COVID-19 en uventet lang forsinkelse med å starte live-action-innspillingen vi holder på med på New Zealand. Det de fleste av dere sannsynligvis ikke vet, er at pandemien fortsatt hindrer oss i å starte opp igjen det meste av vårt virtuelle produksjonsarbeid i Los Angeles. Det arbeidet er like kritisk for filmene som live-action-arbeidet.

Det er for all del kult å se mennesker gå rundt på Pandora, men filmene er ikke særlig spennende hvis vi ikke får se noen enorme blå aliens!

- Før COVID-19 var alt i rute for å gi deg den første oppfølgeren i desember 2021. Dessverre, på grunn av påvirkningen som pandemien har hatt på vår tidsplan, er det ikke lenger mulig for oss å lage den datoen.
Avatar 2-innspilling

Men Disney nøyer seg ikke med det! De utsetter også alle sine Star Wars-filmer med ett år.

Vi vet riktig nok ikke hvilke filmer det er snakk om. Ingen Star Wars-filmer er for tiden under innspilling, men Disney har tidligere holdt av desember 2022, 2024 og 2026 til eventyr fra en galakse langt, langt borte. Nå er det 2023, 2025 og 2027 som gjelder.

Les også: Ny Star Wars-film på vei fra regissør Taika Waititi

Watchlist Mulan her

Watchlist Avatar 2 her

Watchlist Avatar 3 her

Watchlist Avatar 4 her

Watchlist Avatar 5 her