Universal-logo

Universal vil lage Tom Cruise sin verdensrom-film for 1,85 milliarder

Tom Cruise er 58 år gammel. Likevel ser det ikke ut som han har tenkt å bremse de livsfarlige stuntene sine Nå skal han til verdensrommet, og han har Universal i ryggen.

Tom Cruise er snart 60 år gammel, og hvis fyren har noen planer om å avslutte karrieren som actionstjerne, virker det som han vil avslutte med et digert smell!

I dag kom nyheten om at Top Gun Maverick blir utsatt igjen, men Cruiser'n er fortsatt i aksjon. Etter at Tom ikke fikk snakke med Erna Solberg, har han tatt en telefon til Abid Raja, og fått en tillatelse til å omgå karantenekravet, så han kan spille inn deler av Mission: Impossible 7 og/eller Mission: Impossible 8 i Norge.

I tillegg til de tre massive actionfilmene jeg har nevnt over, jobber han med sitt villeste stunt hittil – i samarbeid med NASA, Elon Musk-selskapet SpaceX og regissør Doug Liman (Edge of Tomorrow) skal Tom Cruise dra til verdensrommet – på ekte – og spille inn en actionfilm ombord på den internasjonale romstasjonen.

Filmen har for øyeblikket ikke noe manus, og vi vet ikke hva Tom Cruise har tenkt at den kal handle om, men denne nyheten er så spinnvill at vi følger nøye med. Siste oppdatering er at filmen er i ferd med å bli kjøpt. Universal Pictures er villige til å gi den et budsjett på 200 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,85 milliarder kroner. Av dette sies det at Tom Cruise skal tjene et sted mellom 30 og 60 millioner dollar, for arbeidet som produsent og skuespiller.

Jeg er ikke en ekspert på romferd, men internett forteller meg at det koster 52 millioner dollar å sende én person til den internasjonale romstasjonen. Jeg vet ikke hvor stort mannskapet på filmen skal være – kanskje regissør Doug Liman også skal håndtere kameraet og lydopptak, mens Tom Cruise skal ha ansvar for lyssettingen – men selv om 200 millioner dollar er veldig mye penger, lurer jeg på hvor mye av potten som er igjen til visuelle effekter, postproduksjon og ikke minst forsikring.