Tom Cruise i Top Gun: Maverick

Ingen julekos med Tom Cruise – premieren på nye Top Gun er utsatt igjen

Oppfølgeren til Tom Cruises pilotklassiker Top Gun utsettes nok en gang på grunn av koronapandemien.

Top Gun Maverick var tenkt å være en av kinoenes store melkekuer i julehelgen, men nå melder filmselskapet Paramount at den ikke kommer til å få premiere før sommeren 2021. Først skulle premieren stått i juni i år i USA, før koronaen gjorde at den ble flyttet til dagen før julaften – i Norge 1. juledag.

Også A Quiet Place 2, den postapokalyptiske skrekkfilmen med John Krasinski og Emily Blunt i hovedrollene, som får kinopremiere 23. april 2021 i stedet for 6. september. Den skulle opprinnelig vært å se i mars.

– Vi er overbevist om at det ikke finnes maken til opplevelsen med å se film på kino, sier Chris Aronson, Paramounts president for distribusjon i inn- og utland, ifølge Variety.

Torsdag meldte filmselskapet om nye premieredatoer også for disse filmene: Sonic the Hedgehog 2 er satt til 8. april 2022, en ny Jackass-film er flyttet fra juli 2021 til 3. september 2021, Under the Boardwalk får premiere 22. juli 2022 og er flyttet fra 11. februar 2022 til 10. februar 2023.

Bare timer før hadde premieredatoer for storfilmer som Tenet og Mulan blitt trukket tilbake på ubestemt tid, skriver bransjebladet. Den store kinokjeden AMC flyttet også sin planlagte gjenåpning, og håper nå på slutten av august.

Watchlist Top Gun Maverick her