Tenet

Tenet får ny norsk premieredato - og den er på kino før du aner!

Jippi!

Inception- og Dark Knight-regissør Christopher Nolans neste film, "Tenet", skulle i utgangspunktet ha premiere i midten av juli, men grunnet COVID-19-stengingen av amerikanske kinoer, har den blitt utsatt en rekke ganger. Siste nytt er at filmen, som er ferdigstilt, omsider har fått norsk premieredato: 28. august!

Ifølge branjsemagasinet Variety, er det verden utenom USA som får se scifi-thrilleren først. Filmen vil blant annet lanseres i Sverige, Danmark og England 26. august. Ikke før 3. september er det duket for "Tenet" i utvalgte amerikanske storbyer. De siste ukene har antallet koronasmittede i USA økt, noe som atter en gang har satt planene om kinogjenåpningene på vent.

Les også: Mad Max-stuntkvinne avslører hvordan krangelen mellom Tom Hardy og Charlize Theron påvirket innspillingen

John David Washington i "Tenet".
John David Washington i "Tenet".

I et intervju med Kampanje uttrykker Guttorm Petterson, administrerende direktør i Film & Kino, lettelse over den nye "Tenet"-datoen:

– Det er klart det er gode nyheter. Den har vært forskjøvet fra 17. juli, så ble det 31. juli og det er gått stykkevis, og vi tenkte at nå var det fare for at den tar et stort sprang, men det har den ikke gjort likevel, sier han og legger til:

– Jeg er glad for at den nå kommer, for da er det sjans for at det slippes flere store engelskspråklige filmer som vi er avhengig av, i tillegg til de norske.

"Dunkirk"-regissøren Christopher Nolan er kjent for å holde kortene tett til brystet når det gjelder prosjektene sine, og hans nyeste film er intet unntak. "Tenet" (som Nolan også har skrevet) beskrives som "en ny actionfylt film fra regissør Christopher Nolan som omhandler både internasjonal spionasje, tidsreiser og evolusjon," men utover dette vet vi så godt som ingen ting om hva vi har i vente. Også etter å ha sett et par nydelige trailere.

Deler av filmen er spilt inn i Oslo, og i tillegg besøkte filmskaperne minst seks andre land. Robert Pattinson og John David Washington spiller hovedrollene i filmen, og motspillerne inkluderer Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy og Michael Caine.

Les mer om "Tenet" og se traileren her