Olivia Wilde, Spider-Woman

Denne dama skal regissere en hemmelig ny Marvel-film

...og vi tror vi vet hvilken, men det er hysj, hysj altså!

"Tron"-skuespiller og "Booksmart"-regissør Olivia Wilde har inngått en avtale med Sony Pictures om å uvtikle og regissere et hittil hemmelig Marvel-prosjekt. Det skriver Deadline. Historien vil dreie rundt en kvinnelig karakter i universet, og til tross for at det enda ikke er bekreftet - ryktes det at vi snakker om...*fanfare*... Spider-Woman.

Sony holder så langt kortene tett til brystet.

Spider-Woman har figurert som alter egoet til en rekke Marvel-tegneseriekarakterer opp gjennom tidene, inkludert Jessica Drew, Julia Carpenter, Charlotte Witter, Gwen Stacy og Mary Jane Watson. Det er forventet at Wilde vil fornye konseptet helt, så foreløpig vet vi lite om hvilken retning prosjektet tar - annet enn at Katie Silberman står for manuset.

Les også: "Tron"-oppfølger med Jared Leto på vei

Spider-Woman

Historisk

Utrolig nok, i Sonys bugnende univers av Marvel-karakterer, har kun én annen kvinnelig karakter blitt sjenket en regissør tidligere. Tilbake i mai fikk vi nemlig vite at TV-serieveteranen S.J. Clarkson ("Banshee", "Bates Motel" og "Succession") skal regissere en film om "Madame Webb" - som hittil ikke har fått lanseringsdato.

Den siste tiden har flere og flere kvinnelige regissører fått mulighet til å regissere storfilmer i tegneserie-sjangeren. Nia DaCosta ble nylig hyret inn for å dra "Captain Marvel 2" i havn for Marvel - og vil, sammen med Wilde og Clarkson, følge i fotsporene til talentfulle Patty Jenkins ("Wonder Woman"), Cathy Jan ("Birds of Prey") og Chloe Zhao ("The Eternals").

JA TAKK til denne utviklingen!