Greta Greta

Nå kommer filmen om Greta Thunberg – se traileren

I november kan du se Greta, som følger tenåringsaktivisten gjennom noen intense år med skolestreik, verdensledere og seilas over havet!

Den kommende dokumentarfilmen følger klimaaktivisten Greta Thunberg og hennes kamp. Bak prosjektet står dokumentarfilmskaperen Nathan Grossman, som har fulgt Thunberg siden august 2018. Vi blir med Thunberg fra hennes første skolestreik til møter med verdensledere.

Ingen har hatt større innflytelse på den internasjonale debatten om klimaendringer og miljøpolitikk de siste årene enn Greta Thunberg. På bemerkelsesverdig kort tid har tenåringsjenta fra Sverige blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling fremfor bortforklaringer, og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner.

Fra keitete småprat med Emmanuel Macron og verbale skyllebøtter fra Donald Trump og Jair Bolsonaro til den beryktede seilturen over Atlanterhavet for å delta på FN-toppmøtet i New York, skildrer filmen Thunbergs lett absurde hverdag fra backstage.

Vi får også et innblikk i hvordan autisme har satt sitt preg på Thunbergs oppvekst, og bidratt til å forme hennes verdensbilde. Greta er en inspirerende film om klima, demokrati, annerledeshet og det å tørre å ta et standpunkt når ingen andre gjør det.

Greta kommer på kino i november. Watchlist filmen her!