Pål Sverre Hagen i Alle hater Johan

"Ko-ko" norsk komedie starter innspilling i Trøndelag

Innspillingen av Alle hater Johan begynte i forrige uke i fiskeværet Titran på Frøya – etter å ha blitt koronautsatt fra i vår.

Pål Sverre Hagen spiller tittelrollens dynamittglade einstøing Johan, mens Ingrid Bolsø Berdal spiller Solvår – hans utkårede, som Johan engang holdt på å sprenge i luften, og som ikke helt later til å gjengjelde kjærligheten.

Opprinnelig opptaksperiode var ifølge lokalavisen Frøya satt til tidsrommet 20. april til 22. mai i år, men i slutten av mars besluttet man å flytte den til nå i høst. Den vil foregå til oktober.

Ifølge NRK Trøndelag må Ingrid Bolsø Berdal og Pål Sverre Hagen sitte mange timer i sminkestolen: De hoppe kraftig i alder i løpet av filmen, der handlingen strekker seg fra 1940 og frem til i dag.

– Det er en sjelden dramatisk, innholdsrik kjærlighetshistorie som foregår, sier Bolsø Berdal til NRK, og røper at hun fryder seg over Erlend Loes "ko-ko" manus, som han har skrevet sammen med regissør Hallvar Witzø.

– Vi har jobbet med denne ideen over mange år, og karakteren Johan har tatt form. Han er basert på mange gode historier, og hver en bit, kan på ett eller annet vis spores tilbake til virkelige figurer, sier Witzø.

Deadline bringer tirsdag bilde fra filmen, og skriver at den norske komedien skal vise seg frem for salg i regi av TrustNordisk under filmfestivalen i Toronto, som starter torsdag.

Watchlist Alle hater Johan her