Zendaya i Dune (2020)

Første trailer til den episke sci-fi-filmen Dune

Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling og Stellan Skarsgård topper rollelista i årets største sci-fi-film. Se traileren over!

Det kommende science fiction-eventyr Dune er basert på Frank Herberts bokserie med samme navn, og har et sinnssykt cast. I hovedrollen som Paul Atriedes, arvingen til en mektig familie (og muligens til en enda mektigere og farligere profeti), finner vi stjerneskuddet Timothée Chalamet (Call Me by Your Name).

Filmens regissør og medforfatter er Denis Villeneuve. Fransk-kanaderen har tidligere regissert filmer som Arrival og Blade Runner: 2049.

"Dune"-bøkene har blitt filmatisert to ganger tidligere, og begge versjonene har fått hard medfart, både fra anmeldere og sci-fi-fans. Kultregissør David Lynch regisserte en storslått filmversjon i 1984, og i 2000 og 2003 ble det laget to miniserier basert på de tre første "Dune"-bøkene.

Etter planen skal Dune får minst én oppfølger, i tillegg til en spin-off-serie som skal hete Dune: The Sisterhood.

Filmen er spilt inn i Ungarn, Østerrike, Jordan, Slovakia, De forente arabiske emirater og på Stad i Norge! Dune er ikke den eneste amerikanske storfilmen fra 2020 som har tatt turen til landet vårt – Tenet hadde sekvenser spilt inn i Oslo, James Bond skal besøke Hakadal i No Time To Die, og vi gleder oss til å se Åndalsnes og Sæbø i Black Widow.

I motsetning til flere amerikanske storfilmer, har ikke Dune blitt utsatt. I august ble skuespillerne samlet for å gjøre de siste restopptakene til filmen, som har blitt sammelignet med Gudfaren, og en sci-fi-forfatter som har sett deler av filmen uttalte at den vil "blåse folk av banen på samme måte som Ringenes Herre og Star Wars".

Dune har Norgespremiere 25. desember. Watchlist filmen her!