Joel Kinnaman i The Secrets We Keep

Joel Kinnaman beskriver ny thriller som "det tøffeste han har vært med på"

Svenskene Joel Kinnaman og Noomi Rapace har hovedrollene i hevnthrilleren "The Secrets We Keep".

De har begge gjort karriere langt utenfor Sveriges grenser. Nå har vennene Noomi Rapace og Joel Kinnaman funnet et felles prosjekt.

Svenskene er nemlig begge aktuelle med hovedroller i filmen "The Secrets We Keep".

De gikk på samme gymnas, men Noomi Rapace og Joel Kinnaman lærte hverandre først å kjenne da begge slo igjennom i Hollywood. De spilte begge i Daniel Espinosas "Child 44" og begynte å snakke om å finne et felles filmprosjekt. Tanken var at filmen skulle produseres av Noomi Rapace.

Les også: Liam Neeson forsvarer Jar Jar Binks-skuespiller

Joel Kinnaman og Noomi Rapace
Joel Kinnaman og Noomi Rapace

– Det er første gang jeg har vært så delaktig i hele prosessen, sier hun om filmen som har manus og regi av israelske Yuval Adler. Filmen handler om Maja, spilt av Rapace, som under Den andre verdenskrig satt i konsentrasjonsleir. 15 år senere lever hun et rolig liv i USA, med mann og barn. En dag ser hun en mann som hun mener å dra kjensel på, Maja er overbevist om at han er en tidligere tysk nazisoldat – som begikk overgrep mot henne.

Mannen spilles av Joel Kinnaman, som mesterparten av filmen sitter fastbundet til en stol.

– Vi ville skape et triangeldrama mellom ham, henne og mannen hennes som ikke vet om hun snakker sant. Hvor mye kan man huske etter 15 år, hva er minner og hva er hallusinasjoner, sier Rapace om handlingen. Til TT beskriver Joel Kinnaman innspillingen som det tøffeste han har vært med på i karrieren.

– Jeg er blitt torturert på film mange ganger, det er en av mine spesialiteter. Men jeg hadde ikke forutsett hvor tøft dette skulle bli, sier han i intervjuet.

Filmen, som ble spilt inn i New Orleans i 2019, får september-premiere i blant annet Sverige og USA.