Anthony Hopkins i The Father

Anthony Hopkins fremkaller tårer og Oscar-buzz i første trailer for "The Father"

Ha lommetørkleet klart!

Den første traileren for kommende "The Father", med Olivia Colman ("The Crown") og filmlegenden Anthony Hopkins i hovedrollene, er her - og har allerede sørget for Oscar-buzz.

Dramaet er co-skrevet og regissert av Florian Zeller, basert Zellers teaterstykke "Le Père", og følger 80 år gamle Anthony (Hopkins) - en rampete og uavhengig mann som begynner å vise tegn på alderdommens glemsomhet. Colman spiller den omsorgsfulle datteren Anne som, til tross for at faren nekter å ta i mot hjelp, gjerne vil støtte faren - ved å blant annet ansette en hjelper til ham (Imogen Poots).

Les også: Hvite, heterofile menn, tre til side - her er de nye Oscar-reglene!

SPILLER FAR & DATTER: Anthony Hopkins og Olivia Colman
SPILLER FAR & DATTER: Anthony Hopkins og Olivia Colman

Full score på Rotten Tomatoes

Filmen ble vist for første gang under Sundance Film Festival på nyåret, og siden har den skiltet med en kritikerscore på hele 100 % på Rotten Tomatoes. Med kvaliteten på rollelista og den utelukkende positive mottakelsen av filmen så langt, er det ikke overraskende at filmen trekkes fram som en brennheit Oscar-kandidat.

I sin anmeldelse, skriver Variety blant annet at "All the actors in The Father are vivid (Colman brings her role a loving vulnerability that warms you), but Hopkins is flat-out stunning."

Og That Shelf er minst like imponerte: "Breathtaking. Shattering. Sublime. Jaw-dropping performances led by Anthony Hopkins with all star rotating cast."

Foruten Hopkins, Colman og Poots, byr rollelista på navn som Rufus Sewell, Mark Gatiss og Olivia Williams. Vi tørker tårer - og gleder oss!

Sjekk ut traileren øverst i artikkelen.

"The Father" skal etter planen lanseres på norske kinoer 26. mars 2021.