The Passion of the Christ

Jesus-skuespiller: - "The Passion of The Christ 2" blir historiens største film

Mel Gibson er i gang med oppfølgeren til det kontroversielle dramaet.

Jim Caviezel, som spilte Jesus i Mel Gibsons kontroversielle, bibelske drama "The Passion of The Christ" (2004), har i et nylig intervju med Breitbart News uttalt at oppfølgeren vil bli "historiens største film".

Ryktene om at Gibson og manusforfatter Randall Wallace arbeidet med et andre kapittel, basert på Jesu oppstandelse, dukket opp så sent som i 2016, og i 2018 kom nyheten om at Caviezel var i forhandlinger om å gjenoppta rollen.

Nå har Caviezel selv lagt kortene på bordet. I tillegg til å røpe tittelen på filmen, "The Passion of the Christ: Ressurection", hevdet skuespilleren at Gibson nylig sendte ham et tredje manusutkast - og at alt ligger til rette for at filmen blir "the biggest film in world history". Wow.

Les også: Hovedpersonen i årets best anmeldte film: "Jeg har sett filmen, og det var en grusom opplevelse"

Jim Caviezel spilte Jesus Kristus i Mel Gibsons "The Passion of the Christ".
Jim Caviezel spilte Jesus Kristus i Mel Gibsons "The Passion of the Christ".

Overbeviste ikke

"The Passion of the Christ" spilte inn hele 620 millioner dollar globalt, noe som kvalifiserer den til en av tidenes mest innbringende R-klassifiserte titler. Til tross for at filmen trakk horder av publikum og mottok tre Oscar-nominasjoner (beste foto, originallåt & makeup), overbeviste den ikke filmanmelderne - som kritiserte den for overdreven skildring av vold, historiske/bibelske feil og påstått antisemittisme. VGs Jon Selås trillet terningkast to, og NRK høynet med en treer.

Nå gjenstår det å se om gjengen som trakk til kinosalene for 16 år siden er gira på mer (...lidelse). Mye har skjedd siden 2004 - og vi synes kanskje Caviezel uttalelse virker litt vel entusiastisk...eller er det bare oss?