Avatar

Avatar 2 er helt ferdig innspilt – se nye bilder!

Vi forstår ikke prosentregningen helt, men skal vi tro James Cameron, er den første Avatar-oppfølgeren i boks!

Avatar (2009) er en av tidenes mest sette filmer, og allerede før den hadde premiere, var manusforfatter og regissør James Cameron klokkeklar: Filmen var den første i en serie. I utgangspunktet skulle den første oppfølgeren ha premiere i 2014, men… ting tar tid.

De fire Avatar-oppfølgerne blir spilt inn mer eller mindre samtidig, og produksjonen har foregått helt siden 2017! I fjor høst kunne produsent Jon Landau melde at "performance capture"-opptakene var ferdigstilt på de to første Avatar-oppfølgerne, og at gjengen var godt i gang med live-action-filmingen. Performance capture foregår ved at skuespillerne har på seg hjemkameraer og sporbare drakter, så datamaskiner kan gjenskape bevegelsene deres med na'vi-avatarer.

Nå bekrefter James Cameron at hele innspillingen av den første oppfølgeren er i boks, og at det bare gjenstår littegrann filming på treeren. Han snakket med Arnold Schwarzenegger på Østerrikes World Summit 2020.

- Dagen vi leverer Avatar 2, må vi begynne å fullføre Avatar 3. Så akkurat nå er jeg nede på New Zealand og skyter filmen. Vi skyter resten av live-action-delene. Vi har omtrent 10% igjen. Vi er 100% ferdige med Avatar 2, og vi er omtrent 95% ferdige med Avatar 3.

Nei, jeg skjønner heller ikke hvordan 10% kan gjenstå hvis 97,5% er ferdig. Selv om Cameron ikke nødvendigvis er noe mattegeni, har vi stor tro på oppfølgerne!

Avatar-filmenes offisielle Twitter-konto har nylig delt to nye bilder fra innspillingen, tatt av produsent Jon Landau. Se bildene her!

Avatar 2, bilde tatt av Jon Landau
Avatar 2, bilde tatt av Jon Landau

Se hvor du kan streame Avatar her

Avatar 2 har Norgespremiere i desember 2022. Watchlist filmen her!