Den største forbrytelsen

Den største forbrytelsen: Ny trailer til årets norske storfilm

Hovedtraileren til kinofilmen Den største forbrytelsen er endelig klar. Se den over!

773 jøder ble deportert fra Norge under andre verdenskrig. Endestasjonen var utryddelsesleiren Auschwitz. Kun 35 kom tilbake. I år er det 75 år siden frigjøringen, og i dag har Nordisk Film Distribusjon og produksjonsselskapet Fantefilm sluppet en ny trailer til Den største forbrytelsen, en storslått og dramatisk film som skildrer jødeforfølgelsen i Norge.

Historien er basert på virkelige hendelser og strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. I sentrum for filmens handling, står familien Braude, en vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.

Senere i dag skal filmen vises for første gang, for utvalgte bransjefolk, kinosjefer og kronsprins Haakon Magnus.

Den største forbrytelsen

Må aldri glemme

De siste scenene til filmen ble spilt inn så sent som i juni - og i en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon minner Jakob Oftebro, som spiller en av filmens hovedroller Charles Braude, oss på at vi aldri må glemme:

- Charles Braude bodde på Grünerløkka, med familien sin. De var en helt vanlig familie, med drømmer og ønsker for fremtiden. Charles var Norgesmester i boksing. Holocaust er en viktig del av verdenshistorien – og av Norgeshistorien. Det skjedde her. Det må vi aldri glemme. Jeg er glad for å kunne være med på å fortelle denne historien videre til nye generasjoner, sier Jakob Oftebro.

I tillegg til Oftebro, finner vi navn som Carl Martin Eggesbø, Eilif Hartwig, Silje Storstein, Pia Halvorsen og Michalis Koutsogiannakis på rollelista. Filmen er regissert av Eirik Svensson, og manuset er av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, basert på Marte Michelets bok "Den største forbrytelsen".

- Holocaust er et tema som har vært skildret i mange internasjonale filmer. I norsk film derimot, har denne delen av krigshistorien stort sett vært fraværende. Den største forbrytelsen er basert på sanne historier om ekte mennesker som ble en del av et av de mest dramatiske og voldsomme kapitler i norsk historie. Vi ønsker med denne filmen å minne nordmenn på at denne delen av historien ikke bare skjedde i andre land. Holocaust skjedde også i Norge.

Dette forteller Rosenløw Eeg, som tidligere også har skrevet Kongens nei.

Den største forbrytelsen har Norgespremiere 25. desember. Watchlist filmen her!

Se filmen til halv pris

Den største forbrytelsen er en Kinoklubb-film, og medlemmer av Kinoklubb Norge kan se den på kino til halv pris. Kinoklubb-filmene Dianas bryllup, The Personal History of David Copperfield og Summerland går på kino nå, og i november kan medlemmer også se den norske komedien Gledelig jul til halv pris.