Margot Robbie i Suicide Squad

Norsk stedsnavn har forvillet seg inn i The Suicide Squad

I den kommende DC Comics-filmen The Suicide Squad, en oppfølger/reboot/nyinnspilling av DC-floppen med nesten samme navn, skal antiheltene ødelegge et fengsel og laboratorium. Av én eller annen grunn heter anlegget "Jotunheim".

Guardians of the Galaxy-regissør James Gunn står bak den kommende DC-filmen The Suicide Squad. Filmen beholder fire av karakterene fra den første Suicide Squad-filmen, som møtte greie besøkstall og laber respons da den kom på kino i 2016, men fyller på med hele 20 nye lagmedlemmer og motstandere.

Gunn har lovet at filmen kan bli et blodbad der hvem som helst kan dø, men vi vet fortsatt lite om hva filmen egentlig handler om. Én ting vi har funnet ut den siste uka er at gjengen skal infiltrere og ødelegge et gammelt nazi-anlegg. Dette forteller produsent Peter Safran til filmmagasinet Empire:

- De må ødelegge et fengsel og laboratorium fra nazitiden som heter Jotunheim, der politiske fanger ble anholdt og eksperimentert på.

Jotunheimen er som kjent et fjellområde i Norge, men navnet kommer fra stedet der jotnene i norrøn mytologi holdt til. Det er også navnet på en planet som Thor besøker flere ganger i Marvel Studios' filmer, der stein- og is-kjemper hersker.

Vi gjetter at The Suicide Squad-filmskaperne var på utkikk etter et navn som hørtes nazistisk ut, og snublet over dette norrøne stedsnavnet, men det kommer nok til å føles litt rart å se DCs verste antihelter gå til angrep på Jotunheimen.

Filmen skal etter planen lanseres på kino 6. august 2021.

Etter at vi publiserte denne artikkelen, har vi fått flere svar fra årvåkne tegneserielesere i Facebook-kommentarfeltet. Joakim Krane Bech forteller at Jotunheim er navnet på et sted i John Ostranders "Suicide Squad"-tegneserier. Skvadronen ble introdusert i 1959, men Ostrander er mannen bak de "moderne" "Suicide Squad"-seriene, som ble skrevet nesten 30 år senere.

- I DC-verden er Jotunheim et fort i det fiktive landet Quraq. Suicide Squad-troppen drar dit på oppdrag for å bekjempe en terroristgruppe. James Gunn har sagt flere ganger at han er inspirert av de klassiske tegneseriene til Ostrander.