Willy’s Wonderland

Nicolas Cage jaktes av robotdyr i spinnvill skrekk-trailer

Nic Cage, skumle robotdyr og en forlatt arkade. Denne kommende filmen hører mistenkelig mye ut som et tilbakevendende mareritt jeg har.

Du har kanskje sett "animatronics" på film eller i en fornøyelsespark? Mer eller mindre avanserte roboter i kostyme, som på hakkete og mekanisk vis gjør ting som å danse og "spille" instrumenter til fornøyelse (og forskrekkelse) for store og små. Til tross for de kostymekledte robotenes uskyldige natur er det liksom noe med disse figurene som vekker ubehag hos mange, undertegnede inkludert.

Kanskje er det vissheten om at det under det koselige og barnevennlige ytre gjemmer seg et kaldt mekanisk indre, som med livløse øyne borer rett gjennom sjelen din og forbanner deg og din evne til å føle kjærlighet og utføre mer enn et lite knippe predefinerte bevegelser?

I USA kan du legge barnebursdagen din til Chuck E. Cheese, restaurantkjeden med pizzabuffet, arkadespill og et stort mekanisk band bestående av animatroniske dyr som ledes an av sjefsrotta sjæl, Chuck E. Men hva skjer når lyset slukkes, arkadespillene slutter å blinke og pizzabuffeten står tom igjen?

Det får du se i den kommende filmen Willy’s Wonderland, der internett-yndling Nic Cage blir ansatt som vaktmester i en forlatt Chuck E. Cheese-aktig restaurant, hvor de animatroniske figurene selvsagt kommer til live med morderiske motiver. Cage må komme seg helskinnet gjennom natten med hjelp av en gruppe tenåringer som også forviller seg inn i Willy’s Wonderland, noe som er enklere sagt enn gjort når man jaktes ned av robot-røyskatten Willy og hans kumpaner.

Om du føler handlingen høres kjent ut, kan det være fordi Willy’s Wonderland bærer mange likhetstrekk med den populære spillserien “Five Nights at Freddy’s”, der creepy animatroniske figurer også er ute etter blod. Personlig synes jeg kanskje det snart er på tide å fokusere på snille og hyggelige animatroniske figurer, for er det én ting jeg ikke trenger mer av i 2020, er det mareritt.

Willy’s Wonderland har planlagt premiere til neste år!