Kunstneren og tyven

Lager nyinnspilling av en av årets beste norske filmer

Neon, StudioCanal og Blueprint Pictures skal lage en nyinnspilling av den norske dokumentarfilmen Kunstneren og tyven, som du kan se på kino nå.

I den norske dokumentarfilmen Kunstneren og tyven møter en maler tyven som stjal kunsten hennes - og ender opp med å male han. Tyven og hans makker stjal to malerier mens de begge var tungt narkomane, og hevdet de ikke kan huske hvor bildene endte opp. Det ble begynnelsen på en fengslende og uforutsigbar historie.

Filmen, regissert av Benjamin Ree, har fått seksere fra VG, Aftenposten, NRK, TV2 og mer. Det er også den første norske dokumentarfilmen som har konkurrert på filmfestivalen Sundance, der den stakk av med en Special Jury Award for Creative Storytelling.

Les også: Hovedpersonen i årets best anmeldte film: "Jeg har sett filmen, og det var en grusom opplevelse"

Nå skal filmen spilles inn på nytt – som fiksjonsfilm. Neon, filmdistributøren som utga filmen i USA, snappet nemlig også opp rettighetene til å lage en nyinnspilling av filmen, og nå har de solgt prosjektet til StudioCanal og Blueprint Pictures.

Vi aner ikke om nyinnspillingen blir en amerikansk eller europeisk produksjon, og Deadline, som var de første til å omtale saken, har heller ikke hørt om noen skuespillere, manusforfattere eller regissører forbundet med filmen.

StudioCanal er et fransk produksjons- og distribusjonshus som blant annet driver Canal+, og har bidratt til filmer som Terminator 2, Bridget Jones' dagbok og Paddington. Blueprint Pictures er et britisk produksjonsselskap som blant annet har laget In Bruges og Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Kjøp billetter til Kunstneren og tyven her!