Alle kinoer i Oslo stenges midlertidig fra natt til tirsdag

Oslo innfører strenge innstramminger, som blant annet innebærer at alle treningssentre, kinoer, teatre, svømmehaller og lekehaller i kommunen stenges.

Oslo kommune har innført "sosial nedstenging av Oslo", for å slå ned på COVID-19-smitten, og unngå omfattende konsekvenser for eldre, sårbare og helsevesenet.

– Smitten er på et altfor høyt nivå. Denne uken har tallene fortsatt å øke. De siste dagene er det registrert 545 nye smittede i Oslo. Vi kan ikke nøle i møte med en så dramatisk utvikling sa Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo, fredag 6. november.

I første omgang skal nedstengingen vare i tre uker fra tatt til tirsdag.

De nærliggende kommunene Nordre Follo, Lillestrøm og Drammen har også valgt å innføre de samme tiltakene som Oslo.

I Bergen ble det også innført nye restriksjoner på fredag. Der kan kinoene maksimalt ha 20 besøkende per visning, og Den store kinodagen er utsatt på ubestemt tid. Bergen kino ber alle sine kunder annullere DSK-billettene sine her. Tiltakene gjelder fram til mandag 23. november.

I det meste av landet gjelder fortsatt de nasjonale smittevernsreglene, som innebærer at publikum som ikke bor sammen må sitte med 1 meters avstand, og at hvert arrangement kan ha maksimalt 200 deltagere. I praksis er kapasiteten på de fleste kinoer vesentlig mindre enn 200, når publikum må sitte med trygg avstand.

Se mer om smitteverntiltak på norske kinoer her

Denne uka er det kinopremiere på to norske julefilmer, Gledelig jul og Jul på KuToppen, og på førstkommende lørdag skal det nasjonale arrangementet Den store kinodagen gå av stabelen. Det meste tyder på at disse arrangementene vil foregå som planlagt.

Oslo er Norges største by, og har totalt 11 kinoer. Nedstengingen vil få store konsekvenser for film- og kinobransjen, særlig hvis den varer lenger enn tre uker.