Free Guy

Storfilmene Free Guy og Mord på Nilen flyttes ut av 2020

Disney har flyttet Free Guy og Mord på Nilen, de siste to Hollywood-filmene de skulle lansere i 2020, inn i 2021.

Variety melder at Disney bestemt seg for å flytte kinopremierene til Free Guy og Mord på Nilen. Det betyr at Disney lanserer noen filmer på kino resten av året. De eneste Hollywood-storfilmene som får premiere resten av året er Roald Dahls Heksene, Wonder Woman 1984 og Petter Kanin hopper hjemmefra, men de to sistnevnte står også i fare for å forsvinne fra kinoprogrammet.

Filmene har ikke fått nye premieredatoer, og det er usikkert om de kommer på kino i 2021, eller om de ender opp på en strømmetjeneste i USA, og får kinolansering i resten av verden, men en representant for Disney har bekreftet overfor Filmweb at filmene vil bli utsatt i Norge også.

Mord på Nilen er basert på boka av Agatha Christie, og er en oppfølger til Mord på Orientekspressen. Gal Gadot, Armie Hammer, Russell Brand, Annette Bening, Rose Leslie (Game of Thrones), Emma Mackey (Sex Education) og Letitia Wright (Black Panther) er noen av skuespillerne i storfilmen.

Free Guy er en film om en helt vanlig fyr som oppdager at han egentlig er ufrivillig deltaker i et brutalt online videospill, med Deadpool-stjerna Ryan Reynolds i hovedrollen.

Begge filmene skulle etter planen ha Norgespremiere i desember.

De fleste amerikanske kinoer holder fortsatt stengt, og besøkstallene er på et historisk lavt nivå. Nå som COVID-19-smitten sprer seg mer i store deler av Norge, har Oslo kommune bestem at alle kinoer i byen stenges i minst tre uker. Alle norske kinoer holdt stengt i to måneder fra 12. mars, før de gradvis ble gjenåpnet mellom mai og august.

De siste månedene har besøkstallene på norske kinoer vokst kraftig, og de norske filmene Børning 3 og Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret har levert årets to beste åpningshelger. Likevel har bare én amerikansk storfilm hatt Norgespremiere siden mars – Christopher Nolans Tenet.