Mads Mikkelsen og Johnny Depp

Vil erstatte Depp med Mads Mikkelsen i Fabeldyr-filmene

Johnny Depp har mistet rollen som Grindelwald i Fabeldyr-filmene. Han ble bedt om å trekke seg etter å ha tapt en injuriesak mot den britiske avisen The Sun, som omtalte Depp som "konemishandler". Nå står danske Mads Mikkelsen øverst på ønskelista til regissør David Yates, ifølge Deadline.

Bransjenettstedet Deadline forteller at Mads Mikkelsen er i forhandlinger om å ta over rollen som trollmannen Grindelwald i den tredje, fjerde og femte filmen i Fabeldyr-serien, som foregår på 1920-tallet i samme univers som Harry Potter-filmene.

I den første Fabeldyr-filmen, Fabeldyr og hvor de er å finne, ble karakteren Percival Graves spilt av Colin Farrell. I en av filmens siste scene blir Percival avslørt som en magisk forkledning, og det viser seg at han egentlig er trollmannen Grindelwald, spilt av Johnny Depp.

Colin Farrel i Fabeldyr og hvor de er å finne

Allerede i 2016 var Depp en kontroversiell figur, etter en rekke skandaløse tabloidsaker og en plutselig skilsmisse fra kona Amber Heard, som ble fotografert med store blåmerker i ansiktet.

Da det ble annonsert at Depp skulle spille Grindelwald, skurken i Fabeldyr-serien, vekket det sterke reaksjoner fra mange fans, men Warner Bros. og produsent og manusforfatter J.K. Rowling stod likevel på sitt, og Depp spilte Grindelwald i oppfølgeren Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser.

Les også: Johnny Depp trekker seg fra Fabeldyr-filmene

Etter skilsmissen betalte Depp 7 millioner dollar til ekskona, som hun donerte til veldedighet. De publiserte en felles uttalelse der de fortalte at "forholdet var intenst lidenskapelig og til tider ustabilt, men alltid bundet av kjærlighet. Ingen av partene har kommet med falske beskyldninger for økonomisk gevinst. Vi har aldri ment å påføre hverandre fysisk eller emosjonell skade." Depp betalte Heard et oppgjør på 7 millioner dollar, som hun donerte til veldedighet.

Saken endte dessverre ikke der – Depp har siden startet flere søksmål mot Heard og flere av avisene som har omtalt han negativt. Injuriesaken mot The Sun ble avsluttet i forrige uke, og dommeren konkluderte med at det er forsvarlig av The Sun å omtale Depp som "konemishandler". Depps forsvarer omtalte Heard som en notorisk løgner som har funnet på historier om mishandling.

Depp har anket saken, men etter dommen ble han bedt av Warner Bros. om å trekke seg fra den tredje Fabeldyr-filmen, som hittil ikke har noen tittel.

Fabeldyr

Les også: Hva betyr J.K. Rowlings angivelig transfobiske tweets for Fabeldyr-serien?

Den tredje filmen i serien foregår flere år etter de forrige to filmene. Deler av handlingen skal foregå i Rio de Janeiro, og filmen handler om hendelsene som ledet til andre verdenskrig, fra trollmannsperspektiv.

Innspillingen skulle egentlig begynne 16. mars i år, men COVID-19-pandemien ville det annerledes. Produksjonen startet til slutt opp 20. september, og Depp har visstnok allerede spilt inn minst én scene som Grindelwald. Ifølge Deadline kommer han også til å beholde lønna for den tredje filmen i serien – men ikke for de påfølgende to filmene, som egentlig var inkludert i kontrakten hans.

Mads Mikkelsens kontrakt er ikke spikret ennå, men Deadline hevder at regissør David Yates, som står bak Fabeldyr-serien og de siste fire Harry Potter-filmene, har satt sin elsk på den danske skuespilleren.

Mads Mikkelsen er for tiden kinoaktuell i den danske filmen Et glass til. Den handler om fire lærere på videregående som bestemmer seg for å teste en teori om at alkohol i blodet åpner sinnet for omverdenen, og får kreativiteten til å stige. Derfor velger lærere å alltid holde en halv promille i blodet.

Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og resultatene løfter seg, fram til alt tar en brå vending.

Kjøp billetter til Et glass til her!

Mads Mikkelsen i Druk/Another Round