Fra Rosengård til lerretet: Zlatans liv blir film

"Jeg er Zlatan", spillefilmen om Zlatan Ibrahimović sine unge år, tar nå form.

Bak regispakene står Jens Sjögren og filmen skildrer Zlatans vei fra smått ustyrlig ung gutt fra Rosengård -til lovende fotballstjerne på den internasjonale arenaen.

Alt har hengt på det å finne rett kar til å spille Zlatan, forteller regissøren – og legger til at det ikke hadde blitt noen film uten at det klaffet her.

– Ikke bare må han ligne rent utseendemessig, men han må også ha samme attitude, utstråling og måte å snakke på, forklarer Sjögren.

Høyde og velutviklet ballfølelse var andre stikkord som gjaldt da skuespillere til hovedrollen skulle letes opp, fortsetter regissøren – og sier at de mange ganger var nær ved å gi opp.

Men til slutt falt bitene på plass: 13-årige Dominic Andersson Bajraktari, og 19-årige Granit Rushiti, spiller Zlatan i ulike faser i livet, og i begge to fant Sjögren egenskaper som sammenfalt med det han så for seg.

Filmen, som sikter seg inn mot kinoene høsten 2021, bygger på den storselgeren boken med samme tittel fra 2011, skrevet av forfatteren David Lagercrantz i samarbeid med fotballstjernen. Lagerkrantz er nå med som manusforfatter.