AQP2-08875R-1.jpg

Enda en A Quiet Place-oppfølger underveis – tar universet i ny retning

Fans av John Krasinskis A Quiet Place har mye å glede seg til for tiden. Den korona-forsinkede oppfølgeren har premiere i april, og nå meldes det at en Quiet Place-spinoff er på trappene!

Fram til 2018 var John Krasinski mest kjent som Jim fra The Office. Dét endret seg da han regisserte og spilte hovedrollen i A Quiet Place, en intens skrekkfilm nesten uten dialog.

Den knappe dialogen skyldes at filmen foregår i et postapokalyptisk USA, invadert av blinde monstre med usannsynlig god hørsel. En liten familie med en døv datter har overlevd fordi de har grunnleggende evner i amerikansk tegnspråk, men hver minste lyd de lager kan fremprovosere monstrene.

Filmen ble hyllet av anmeldere, og tjente inn nesten tre milliarder kroner på verdensbasis.

A Quiet Place 2 hadde planlagt Norgespremiere 20. mars i år, omtrent samtidig som samfunnet gikk i full lockdown-modus. Premieren ble flyttet med over et år, men til tross for forsinkelsene ruller og går Quiet Place-maskineriet for fullt.

Nok så ukjente Jeff Nichols er nemlig hyret inn for å ta Quiet Place-universet i nye retninger, og filmen skal etter alle solemerker være en frittstående film, med få eller ingen koblinger til karakterene i film nummer en og to. Vi vet ingenting om handlingen ennå, men den skal være basert på en idé av John Krasinski selv. Kan man ane konturene av en Quiet Place-franchise her?

Jeff Nichols er en amerikansk filmskaper som har skrevet og regissert fem kritikerroste uavhengige filmer, blant annet Take Shelter og Mud. Alle Nichols' tidligere filmer bruker bilder fra den amerikanske landsbygda til å fortelle tankevekkende og nyskapende historier, og sånn sett burde han være en god match for Quiet Place-universet. Skrekk-oppfølgeren blir hans største og mest kommersielle film hittil.

Hvis alt går som det skal, noe det sjeldent gjør i "disse tider", får den tredje filmen premiere en gang i løpet av 2022.

Se hvor du kan streame A Quiet Place her

Watchlist A Quiet Place 2 her