Transformers: The Last Knight

Skal ta over Transformers-filmene etter Michael Bay

En ny Transformers-film er på trappene, og i følge ryktene er det ungt talent som skal ta over reimene etter Michael Bay.

2017 ga oss Transformers: The Last Knight, den hittil siste filmen i transformers-serien med blockbuster-regissør Michael Bay i førersetet, i det som ble hans femte og tilsynelatende siste film om den evigvarende konflikten mellom de utenomjordiske Autobotene og Decepticonene. Året etter fikk vi den frittstående Bumblebee-filmen, da med Travis Knight i regissørstolen. Nå kan bransjenettstedet Deadline melde at en ny, ung og ganske ukjent regissør står klar for å ta over transformers-spakene.

Bumblebee

I følge insidere nettstedet har snakket med, er det nemlig Steven Caple Jr. som skal være utpekt som Michael Bays Transformers-arvtager. Den 32 år gamle filmskaperen er best kjent som regissøren bak Sylvester Stallone-filmen Creed 2 fra 2018, og er et stort, men nokså ukjent talent.

I 2013 vant han HBOs kortfilmkonkurranse med studentfilmen A Different Tree, og fire år senere var han å se i magasinet Forbes liste over Hollywoods tredve største talenter under tredve år.

Forhandlingene har ennå ikke begynt, så enn så lenge er ingenting skrevet i stein. Likevel skal Caple Jr. være det klare førstevalget for folka i Paramount, og det blir spennende å se om det unge regi-talentet kan bringe med seg nye perspektiver og impulser til Transformers-universet om han får sjansen.

Regissør Michael Bay under innspillingen av Transformers: The Last Knight

Utviklet to manus - samtidig!

Det var i januar i år at produksjonsselskapet Paramount startet prosessen med å utvikle neste kapittel i Transformers-sagaen, og for å forsikre seg om at de fikk et godt manus å jobbe med, satte de like gjerne de to manusforfatterne James Vanderbildt (The Amazing Spider-Man) og Joby Harold (King Arthur: Legend of the Sword) til å utvikle hvert sitt. Harolds manus kom seirende ut av manus-duellen, og det ble ferdigstilt mot slutten av sommeren.

Transformers er en av Paramounts aller største franchiser, og romrobotene har håvet inn svimlende 40 milliarder kroner fordelt på de fem filmene i serien. Autobotene skal etter planen rulle ut i 2022, og vi i Filmweb følger spent med!

Se hvor du kan streame Transformers her.