Brillebjørn feirer jul

Julestemning og ny Oscar-favoritt på kino denne uka

To nye julefilmer, en spennende norsk dramafilm og en av årets største Oscar-favoritter! Disse filmene kommer på kino denne uka.

Brillebjørn feirer jul

Brillebjørn feirer jul

Endelig er Brillebjørn tilbake på kino, og nå skal han feire jul! Johannes skal være hos bestemor i dagene før jul. Dette er den første julen uten bestefar, som var familiens julegeneral. Når Johannes ikke finner noen spor fra nissen i nisseverkstedet blir han bekymret for at det kanskje ikke blir en ordentlig jul i år.

Kjøp billetter til filmen her

Julenissens datter 2

Julenissens datter 2 Julemandens-datter-2-4-Foto-af-Martin-Dam.jpg

Helt nord på Grønland bor 12 år gamle Lucia sammen med moren og faren (som er mest kjent som julenissen). Lucia er den første jenta noensinne som går i nisseklassen på den internasjonale Juleskolen.

Alle er samlet for å overvære at julegave-maskinen startes for å produsere årets gaver, men den virker ikke. Lucias beste venn, Oscar, anklages for å ha stjålet Kong Vinters magiske krystall, som gir drivstoff til maskinen. Lucia er skråsikker på at Oscar er uskyldig og fast bestemt på å bekjempe urettferdighet rømmer hun og Oscar for å finne den virkelige tyven.

Kjøp billetter til filmen her

Oslo - København

Oslo - København O-K_still 6.jpg

To par er på heisatur med danskebåten. På reisen skjer det noe katastrofalt og da stiller den eldste av kvinnene den yngre, som også er hennes ansatte, et spørsmål som setter alles forhold under sterkt press – nemlig å bære frem et barn for henne.

Denne norske filmen ble improvisert fram i samspill mellom skuespillerne og regissøren, og ble spilt inn over to døgn ombord på danskebåten!

Kjøp billetter til filmen her

Mank

Mank Mank_FirstLook_01.jpg

Regissør David Fincher (The Social Network, Fight Club, Mindhunter) står bak dette dramaet om manusforfatter Herman J. Mankiewicz og hans kamp for å bli kreditert for filmen Citizen Kane (1941). Mank er faktisk skrevet av Davids journalistfar Jack Fincher, som døde i 2003.

Gary Oldman (Darkest Hour) spiller hovedrollen, og nedover rollelista finner vi blant annet Amanda Seyfried (Les Misérables) og Lily Collins (Love, Rosie). Mank er en Netflix-film, og går på kino i to uker før den slippes på strømmetjenesten 4. desember.

Kjøp billetter til filmen her