Star Wars The Rise of Skywalker

Ny Star Wars-film fra Wonder Woman-regissøren

Jagerpilot-datteren Patty Jenkins lager film om den legendariske starfighter-skvadronen.

I natt var det var tidlig jul og bursdag for alle Star Wars-fans, da Disney slapp en hel haug med nyheter fra en galakse langt, langt borte.

I tillegg til en rekke nye serier til Disney+ og en endelig bekreftelse på at Taika Waititi utvikler en hittil utitulert film, ble vi også servert nyheten om at Wonder Woman-regissør Patty Jenkins er godt i gang med en ny film fra Star Wars-universet.

Filmen skal hete Star Wars: Rogue Squadron, og handler kanskje ikke overraskende om Luke Skywalkers sagnomsuste Rogue Squadron. Skvadronen ble navngitt til ære for Jyn Ersos og hennes selvoppofrende opprørerbande Rogue One, som vi kunne se stjele Dødsstjerne-planene og snu den galaktiske borgerkrigen i opprørernes favør i filmen med samme navn.

Ledet an av Luke Skywalker var skvadronen, som også har gått under navnet Rogue Group, instrumental i kampen mot imperiet. Rogue Squadron gjorde sine første heseblesende manøvre under slaget om Hoth i Star Wars Episode V: Imperiet slår tilbake fra 1980, og siden har skvadronen dukket opp både her og der.

Mange har også et spesielt kjært forhold til Rogue Squadron takket være videospillet med samme navn fra 1998, og de to oppfølger-spillene som fulgte.

rogue squadron

Det er kanskje blitt på tide med nye Rogue Squadron-eventyr, all den tid det nå har gått lenger tid siden spillet kom ut enn tiden det tok mellom Episode V og Nintendo 64-favoritten.

Star Wars: Rogue Squadron har planlagt premiere i desember 2023.

Watchlist Wonder Woman 1984 her!