Buzz Lightyear i Lightyear

Chris Evans og Pixar lager ny Buzz Lightyear-film – skal handle om "mennesket" Buzz

Ifølge Chris Evans skal Pixar-filmen Lightyear følge "den ekte Buzz Lightyear".

I natt norsk tid holdt Disney en telefonkonkurranse for sine aksjonærer, og det var overveldende. Vi har hittil talt 38 oppsiktsvekkende nyheter som ble avslørt, og skal gjøre vårt beste for å gi Filmweb og Streamingguidens lesere oversikt!

Blant Disney- og Pixar-filmene som ble annonsert i natt, er den kommende filmen Buzz Lightyear, der Chris Evans (Captain America) skal gi stemmen til hovedpersonen.

Dette forvirret enkelte fans på internett, for i alle de fire tidligere Toy Story-filmene har Tim Allen hatt stemmen til Buzz Lightyear. Da tok Evans selv turen til Twitter for å gi klarhet i saken:

Filmen skal altså handle om "mennesket" Buzz Lightyear, ikke den lille plastikkmannen vi kjenner fra Toy Story. Dette er nesten det samme utgangspunktet som animasjonsserien Buzz Lightyear of Star Command fra starten av 2000-tallet, som fulgte Buzz på eventyr i verdensrommet.

Filmen skal hete Lightyear, og kommer på kino sommeren 2022.

Disney lovte investorene sine at de skal bruke 14–16 milliarder dollar i året på nye produksjoner til Disney+. Det er ikke helt tydelig om beløpet inkluderer pengene de bruker på filmer som først går på kino, og deretter lanseres på strømmetjenesten, men det virker absolutt som selskapet vil fokusere på strømming framfor parker og kinofilmer.

I motsetning til Warner Media-eide HBO Max har ikke Disney tenkt å slippe alle sine 2021-filmer rett på streaming, men de kommer til å gjøre den kommende Disney-animasjonsfilmen Raya og den siste dragen tilgjengelig for digital leie samme dag som den kommer på kino. Vi vet ikke om dette også skjer i Norge.

Les også: Warner Bros. lanserer alle sine 2021-filmer på kino og streaming samtidig