Disney Gallery: Star Wars – The Mandalorian

49 STORE avsløringer fra Disney

Disney har annonsert nye filmer og serier fra Disney, Pixar, Star Wars, Marvel Studios. I tillegg skal de utvide Disney+ med mer innhold for voksne, justere opp prisen og mye, mye mer! Her får du oversikt over alle Disney-nyhetene som ble sluppet natt til fredag.

I natt norsk tid holdt Disney en telefonkonferanse for sine aksjonærer, og det var overveldende. Underholdningsgiganten røpte nesten 50 oppsiktsvekkende nyheter, og har gjort vårt beste for å gi Filmweb og Streamingguidens lesere oversikt!

Disney+

Disney annonserte en ny utvidelse av Disney+ som heter Star, med filmer og serier for voksne. Star kommer til Norge denne våren, og kommer til å inkludere filmer og serier Disney allerede eier, og nye produksjoner fra FX og den amerikanske strømmetjenesten Hulu. På grunn av Star kommer prisen for Disney+ til å øke med én dollar fra mars – vi regner med at det betyr en prisøkning på 10 kroner i måneden for norske brukere.

Det ble også fastsatt at de kommende live-action-filmene om Pinocchio (med Tom Hanks), Peter Pan (med Jude Law) og Cruella de Vil (med Emma Stone) skal gå rett på Disney+.

Emma Stone i Cruella

Disney+ kommer også til å slippe filmen Young Woman And The Sea, med Daisy Ridley i hovedrollen, regissert av norske Joachim Rønning (Kon-Tiki). Filmen bygger på boka med samme navn, om den første kvinnen som svømte over Den engelske kanal.

Det kommer også en ny live-action/animert film basert på animasjonsserien Snipp og Snapp: Redningspatruljen. John Mulaney og Andy Samberg skal spille hovedrollene i filmen.

Disney+ skal også lage oppfølgere til flere populære Disney-filmer. Amy Adams kommer tilbake i Disenchanted, en oppfølger til Enchanted (I Norge kjent som Eventyr i New York). I tillegg kommer Sister Act 3, Hocus Pocus 2 og en ny serie basert på fantasyfilmen Willow.

Strømmetjenesten har levert langt over Disneys forventninger, og har fått flere abonnenter på ett år enn Disney trodde den skulle få på fire år.

Disney lovte investorene sine at de skal bruke 14–16 milliarder dollar i året på nye produksjoner til Disney+. Det er ikke helt tydelig om beløpet inkluderer pengene de bruker på filmer som først går på kino, og deretter lanseres på strømmetjenesten, men det virker absolutt som selskapet vil fokusere på strømming framfor parker og kinofilmer.

I motsetning til Warner Media-eide HBO Max har ikke Disney tenkt å slippe alle sine 2021-filmer rett på streaming, men de kommer til å gjøre den kommende Disney-animasjonsfilmen Raya og den siste dragen tilgjengelig for digital leie samme dag som den kommer på kino. Vi vet ikke om dette også skjer i Norge.

Les også: Warner Bros. lanserer alle sine 2021-filmer på kino og streaming samtidig

Pixar

Pixar har annonsert to nye kinofilmer:

Den ene heter Lightyear, kommer i 2022, og skal fortelle historien om "det virkelige mennesket Buzz Lightyear", med Chris Evans i hovedrollen. Les mer om den her!

Noen måneder før den filmen, er det kinopremiere på Turning Red. Animasjonsfilmen følger Mei, som sliter med tenårene. Men historien har en vri - når hun blir anspent, forvandler hun seg til en gigantisk rød panda!

Turning Red

Pixar skal også lage to nye serier, som bygger videre på filmene deres:

Dug Days handler om Dug, hunden fra Se opp.

Up/Se opp

Det kommer også en ny serie fra Biler-universet, som heter Win or Lose. Dette blir Pixars første animasjonsserie med 20 minutter lange episoder – hittil har de bare laget serier i kortere formater.

Walt Disney Animation Studios

Som nevnt kommer Disney til å gjøre den kommende Disney-animasjonsfilmen Raya og den siste dragen tilgjengelig for digital leie samme dag som den kommer på kino. Vi vet ikke om dette også skjer i Norge, eller om unntakstilstanden bare gjelder i USA, der koronasituasjonen er verre enn i store deler av verden forøvrig.

Høsten 2021 kommer den nye Disney-musikalen Encanto. Filmen tar deg med til Colombia, der en magisk familie bor i et magisk hjem. Encanto er regissert av Byron Howard og Jared Bush (Zootropolis), co-regissert og co-skrevet av Charise Castro Smith, og musikken er av Lin-Manuel Miranda (Vaiana, Hamilton).

I tillegg skal Disney-animatørene lage nye animasjonsserier for Disney+ basert på Vaiana, Prinsessen og frosken, Zootropolis og Big Hero 6!

Disney Animation skal også jobbe sammen med det pan-afrikanske underholdningsstudioet Kugali vil slå seg sammen for å lage en helt ny sci-fi-serie som kommer på Disney+ i 2022: Iwájú.

Iwájú

Star Wars

Lucasfilm har store planer for Star Wars-universet!

Vi visste allerede at Taika Waititi utvikler en kommende Star Wars-film, men nå har vi lært at også Wonder Woman 1984-regissør Patty Jenkins lager et nytt Star Wars-eventyr. Les mer her!

I tillegg har studioet avslørt seks helt nye Star Wars-serier som er på vei til Disney+, sluppet trailere for to kommende Star Wars-serier og røpt nye detaljer om enda flere Star Wars-serier! Les mer her!

Marvel Studios

Marvel Studios slår på stortromma på Disney+, og har sluppet hele fem nye trailere til kommende serier! I tillegg har de annonsert enda flere serier som vi ikke har hørt om tidligere. Les mer her!

Vi har også lært at den kommende Ant-Man and the Wasp-oppfølgeren heter Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Regissør Peyton Reeder tilbake, og det samme er Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas og Michelle Pfeiffer. Dessuten ble det annonsert at Kathryn Newton skal spille Cassie Lang, dattera til Ant-Man, og at Jonathan Majors skal ta på seg rollen Kang the Conqueror.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Vi vet endelig hvem Christian Bale spiller i den neste Thor-filmen, Thor: Love and Thunder. Han skal spille skurken Gorr the God Butcher. Les mer om filmen her!

Rachel McAdams kommer tilbake i oppfølgeren Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Vi vet ikke hva handlingen i filmen er, men den kommer til å være påvirket av serien WandaVision og den kommende Spider-Man-filmen, som forener alle Spider-mennene. Les mer om Doctor Strange in the Multiverse of Madness her!

Jon Watts (Spider-Man: Homecoming) skal introdusere den tredje filmversjonen av superheltlaget Fantastic Four i en ny Marvel Studios-film som kommer på kino i 2023. Les mer her!

Ellers

Indiana Jones 5 er back on track! Regissør Steven Spielberg trakk seg denne våren, og ble erstattet av James Mangold (Logan), kort tid før COVID-19 satt innspillingen på vent. Filmen spilles inn denne våren, og Lucasfilm bekrefter at den blir den aller siste filmen i serien. Les mer her!

Det kommer en ny serie fra Alien-universet. Serien vil bli skrevet og regissert av Noah Hawley, serieskaperen bak Fargo og Legion, og Ridley Scott, som regisserte originalen, er i forhandlinger om å produsere. Serien vil foregå "ikke så langt inn i framtiden", på jorda. Ingen Alien-filmer har foregått på jorda tidligere, hvis vi ser bort fra Alien vs. Predator-filmene (og det synes jeg vi burde gjøre).

Regissør Darren Aronofsky (Black Swan) står bak en ny National Geographic-serie med Will Smith. Serien går under arbeidstittelen Welcome to Earth, og skal følge Smith inn i en aktiv vulkan og dypt under havet. I likhet med Chris Hemsworth-serien Limitless, som ble annonsert tidligere, skal serien produseres av National Geographic, men slippes eksklusivt på Disney+.