Naomi Ackie i Star Wars: The Rise of Skywalker

Går fra Star Wars til å spille Whitney Houston

Den fremadstormende britiske skuespilleren Naomi Acki (28) er plukket ut til å spille Whitney Houston i en kommende kinofilm. Ifølge Variety er hun i sluttforhandlinger om rollen.

– Vi brukte store deler av et siste året på en utmattende leting etter en skuespiller som kunne gestalte Whitney Houston. Naomi Ackie imponerte oss på hvert trinn i prosessen. Jeg ble rørt over hennes evne til å fange den tilstedeværelsen på scenen som en verdensstjerne har, samtidig som hun fanget menneskeligheten i hennes indre, sier regissør Stella Meghie om sitt hovedrollefunn.

Meghie har tidligere stått bak romantiske komedier som Everything, Everything og The Photograph med Issa Rae om bord.

Den nye Whitney-filmen forventes å ha premiere i november 2022, ifølge Variety. Den følger en hærskare musikkfilmer, der Timothée Chalamet vil portrettere Bob Dylan, Zendaya skal spille Ronnie Spector og Jennifer Hudson er klar til innsats som Aretha Franklin – som for øvrig var Houstons gudmor.

Filmselskapet Sony har lenge jobbet med Whitney-filmen, som har tittelen I Wanna Dance With Somebody, og har nå funnet sin nye stjerne i Star Wars-universet.

Naomi Ackie var å se som Jannah i 2019-filmen Star Wars: The Rise of Skywalker, så vel som jevnlig i andre sesong av Netflix-serien The End of the F*ing World. Hun har også en rolle i den kommende Amazon-satsingen Education.