Ray Fisher som Cyborg i Justice League

Cyborg er ikke lenger med i The Flash-filmen

Skuespiller Ray Fisher har løftet alvorlige anklager mot Warner Media og produsentene bak DC-filmene. Nå skal han ikke lenger dukke opp i den kommende The Flash-filmen.

Ray Fisher, som spilte Cyborg i DC Comics-filmen Justice League, har hevdet på Twitter at Joss Whedon (The Avengers), som skrev og regisserte restopptakene til Justice League, oppførte seg "grovt, krenkende, uprofesjonelt og helt uakseptabelt" på filmsettet, og at filmens produsenter og ledelsen i Warner Media snudde det blinde øyet til situasjonen.

Joss Whedon fikk Justice League-jobben etter at den originale regissøren Zack Snyder forlot produksjonen på grunn av en familietragedie. Den endelige filmen, som kom på kino i 2017, ble slaktet av både fans og kritikere.

I august hevdet Fisher at DC Entertainment-president, Chief Creative Officer og Justice League-produsent Geoff Johns innkalte skuespilleren til sitt kontor for å "bagatellisere" hans forsøk på å varsle om hendelsene, og at produsenten kom med en "en tynt tilslørt trussel mot karrieren hans."

Jason Momoa, Gal Gadot,Ezra Miller og Ray Fisher i Justice League

Blir skrevet ut av tidsreisefilm

Fisher skulle i utgangspunktet dukke opp i DC-filmen The Flash, som blir laget av It-regissøren Andy Muschietti. 30. desember tok skuespilleren til Twitter igjen, og hevdet at Walter Hamada, som har vært president for DC Films siden 2018, er "den farligste typen enabler," et engelsk uttrykk som blir brukt om mennesker som muliggjør misbruk. Videre fastslo skuespilleren at han ikke vil delta i noen produksjon tilknyttet Hamada.

Walter Hamada har ikke mistet jobben etter Fishers Twitter-tråd, så da gikk det den andre veien – Fisher har mistet rollen i The Flash, som kommer på kino i november 2022. Dette hevder nettstedet The Wrap, som klargjør at rollen ikke skal spilles av noen andre, men blir skrevet ut av manuset til filmen.

Filmen har vært i utvikling i nesten ti år, og skulle i utgangspunktet komme ut før Justice League-filmen fra 2017. The Flash bygger på storylinen "Flashpoint", som involverer tidsreise og parallelle universer.

Både Michael Keaton, som spilte Lynvingen i Tim Burtons blockbustere Batman (1989) og Batman vender tilbake (1992), og Ben Affleck, som spilte rollen i Batman v Superman: Dawn of Justice og Justice League, skal dukke opp i filmen. Det er også bekreftet at Robert Pattinsons versjon av Batman, som vi får se i 2022-filmen The Batman, eksisterer i samme univers som The Flash, men vi vet ikke om Battinson dukker opp.

Watchlist The Flash her

The Flash

Etterforskningen førte til handling – men vi vet ikka hva

Warner Media har gjennomført en etterforskning av påstandene til Fisher. I desember ble etterforskningen ferdigstilt, og konklusjonene førte til "avhjelpende handling". Ray Fisher har fortsatt ikke beskrevet nøyaktig hva som skjedde, og vi vet heller ikke nøyaktig hva etterforskningen har ført til.

I november forlot Whedon den kommende HBO-serien The Nevers, som har vært under innspilling en god stund, der han var serieskaper og produsent. Whedon forklarte at han forlot prosjektet på grunn av utfordringer fra COVID-19-pandemien, men det er mulig oppsigelsen var et av de "avhjelpende handlingene" til Warner Media, som både eier DC Films og HBO.

Zack Snyder regisserer Justice League

Warner Media, og strømmetjenesten HBO Max, har det siste året brukt opp mot 70 millioner dollar på en ny, nesten fire timer lang, versjon av Zack Snyder's Justice League, som blir tilgjengelig i år, enten som en miniserie eller en film. Les mer om den her!