Deadpool 3

Marvel-sjefen bekrefter: Deadpool blir en del av MCU

Ubekreftede rykter og rapporter om Deadpools innlemmelse i Marvels delte filmunivers har svirret i et par år nå, men endelig er det bekreftet fra offisielt hold.

Deadpool-filmen var en uforbeholden suksess da den kom ut for fire år siden. Den sjangersatiriske superheltfilmen med Ryan Reynolds som en plaget hypervoldelig og sarkastisk antihelt var et kjærkomment og «voksent» innslag i et filmunivers som litt for ofte må se seg nødt til å justere ned edgy vitser og vold-faktoren akkurat nok til å oppnå den lukrative og familievennlige PG-13-rangeringen i USA.

Ryan Reynolds i Deadpool 2

Med filmens voldelige natur, på kanten-vitser og dertilhørende høye aldersgrense tok Marvel Studios en kalkulert risiko, men heldigvis druknet det meste av kritikken fra bekymrede mødre og ragebait-journalister i gode anmeldelser og millioner av nye og entusiastiske Deadpool-fans.

Beholder aldersgrensen

Det siste året har det vært spekulert frem og tilbake rundt hvorvidt neste Deadpool-film i rekka kommer til å fortsette i samme aldersgrense-spor, og om superantihelten endelig kommer til å ta steget inn i det gode MCU-selskap (Marvel Cinematic Universe, eller Marvels delte filmunivers). De to spørsmålene har vi nå fått et endelig svar på.

Marvel Studios-direktør Kevin Feige ble nylig intervjuet av filmnettstedet Collider i anledning fredagens premiere på Marvel-serien Wanda-vision, og der kunne sjefen bekrefte det vi alle har håpet på:

"Den kommer til å være R-rated, og vi jobber på et manus nå sammen med Ryan (Reynolds)... Vi kommer ikke til å filme i år. Ryan er en veldig travel og suksessrik skuespiller. Vi har en rekke ting vi allerede har annonsert at vi skal lage, men det er spennende at det har begynt. Han er en veldig annerledes type karakter i MCU, og Ryan er en "force of nature", og det er utrolig å se ham gi karakteren liv."

Skrives av søsterpar

Så der har vi det. Deadpool 3 blir like full av banning og vold som forgjengerne, og karakteren blir offisielt en del av MCU. Fra før av vet vi at søstrene Wendy og Lizzie Molyneux skal skrive den arrete superhelten i nye, drøyere retninger. De to er best kjent som manusforfattere og produsenter på animasjonsserien Bob's Burgers, som de vant en Emmy for i 2017.

Deadpool 2

Det blir nok likevel en god stund til vi får se Deadpool på lerretet igjen. Som Feige selv sa, er Ryan Reynolds en travel fyr - det samme er Feige selv. Sistnevnte er for eksempel i full sving med å utvikle en kommende Star Wars-film. Marvel Studios har også en lang rekke med filmer som er i forskjellige stadier av produksjon, så Deadpool 3 er nok pent nødt til å stille seg bakerst i køen, og blir nok ikke å se på kino før om minst 2-3 år.

Vi får håpe ventetiden er verdt det!