Avatar

"Avatar 3": James Cameron med etterlengtet oppdatering!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Den kommende storfilmen befinner seg i den hektiske fasen av post-produksjon, skal vi tro regissøren.

Annonse

"Avatar: The Way of Water" tok verden med storm i desember 2022, 13 år etter lanseringen av forgjengeren "Avatar". Filmen spilte seg til en tredjeplass på lista over verdens mest innbringene filmer noensinne, og nå er arbeidet med filmseriens tredje kapittel i gang for fullt. Skuespiller og manusforfatterstreiken i Hollywood er omsider over, og regissør og manusforfatter James Cameron har endelig servert en etterlengtet oppdatering på prosjektet.

Under en nylig pressekonferanse i New Zealand, via Variety, avslørte 69-åringen at filmen nå befinner seg i "to veldig hektiske år av post-produksjon", før han la til at den vil lande på kino "julen 2025".

Det vil si at innspillingen av filmen allerede er ferdigstilt, og at det nå kun er etterarbeidet som gjenstår.

I løpet av pressekonferansen fortalte også regissøren, som eier et hus på New Zealand, at "Jeg planlegger å lage alle filmene mine her på ubestemt tid".

Annonse

Les også: Superstjerna om "Avatar"-utsettelsen: - Flott! Jeg er 53 når den siste kommer

I tillegg til et gjensyn med med Neytiri, Jake og resten av Omaticayna-klanen, introduserte "Avatar 2" oss for filmuniversets nye Na'vi-stamme, havfolket Metkayina. Tidligere har Cameron teaset at den hittil ikke navngitte "Avatar 3" også vil avduke en tredje Na'vi-stamme - og den er visstnok langt fra like trivelig som de to første. Regissøren ønsker nemlig å utforske "andre kulturer enn de som allerede er vist".

- Ilden vil bli representert av Aske-folket. Jeg ønsker å vise Na'viene fra en annen side fordi, så langt, har jeg bare vist deres gode sider.

- De tidligere filmene har vist veldig negative eksempler på mennesker, og veldig positive eksempler på Na'vier. I "Avatar 3" vil vi gjøre det motsatte. Vi vil også utforske nye verdener, mens vi fortsetter historien til hovedpersonene. Jeg kan si at de siste delene blir de beste. De andre var en introduksjon, en måte å dekke bordet på før du får servert måltidet.

Vel, svært få nailer å skape forventninger OG innfri som James Cameron, så her er det bare å kaste seg på hypetoget. Ildsine aske-Na'vier, vi er klare for dere!

"Avatar 3" skal etter planen lanseres på kino 19. desember 2025.

Se hvor du kan streame "Avatar 2" under:

Annonse