"Birdman"-regissøren er fremdeles såret etter Robert Downey Jr.-kommentar

Publisert:

Det ekke greit å være uenige om superhelter...

Annonse

Vi vet alle hva "The Revenant" og "Birdman"-regissør Alejandro Gonzalez Iñarritu (59) mener om superheltfilmer. Det gjorde han klinkende klart tilbake i 2014. Og vi glemmer aldri.

Under promoteringen av sistnevnte film, fortalte han Deadline at superheltfilmer står for et slags "kulturelt folkemord", og avslørte at han "ikke reagerer på slike karakterer". Deretter la 59-åringen til at superhelter er giftige fordi "publikum blir så overeksponert for plott, eksplosjoner og dritt som ikke sier noen ting om det å være et menneske".

Robert Downey Jr. i Avengers: Endgame

IRON MAN: Robert Downey Jr. i "Avengers: Endgame".

Et år senere svarte Robert Downey Jr. aka Iron Man på Iñarritu’s uttalelser. Downey Jr. var på tidspunktet aktuell med Marvel-filmen "Avengers: Age of Ultron" (2015), og benyttet anledningen til å slenge med leppa om regissøren til The Guardian.

- At en mann som har spansk som morsmål klarer å sette sammen en setning som "kulturelt folkemord", sier bare noe om hvor intelligent han er.

Før (det temmelig ugreie) stikket, passet Downey Jr. på å understreke at han hadde "enorm respekt" for Iñarritu.

Annonse

Til tross for at det nå har gått sju år siden The Guardian-intervjuet, ser ikke regissøren ut til å ha begravd stridtsøksa helt enda.

I et intervju med IndieWire, avslører han at skuespillerens kommentar fremdeles irriterer ham.

- Kommentaren hans var typ "Åh, dere gutta fra banan-landet deres!". Hadde jeg vært fra Danmark eller Sverige, ville jeg kanskje blitt oppfattet som filosofisk, men når du er meksikaner og sier ting - da er du pretensiøs.

Regissøren hater forøvrig superhelter like mye i dag, og forteller at bare ordet "superhelt" plager ham.

Annonse

- Hva i helvete betyr det? Hele superhelten er en falsk, misvisende illusjon. Og måten de bruker vold på, er så vanvittig høyreorientert. Dersom du observerer mentaliteten i de fleste av disse filmene, handler de egentlig om mennesker som er rike, har makt, som vil gjøre det gode og drepe de onde. Filosofisk sett, liker jeg dem bare ikke.

Annonse