Robert Downey Jr og Christopher Nolan
Foto: Arthur Mola/NTB (t.h.)

Christopher Nolan om Iron Man-castingen: - En av filmhistoriens viktigste avgjørelser

Filmweb
Publisert:

Regissøren avslører at han alltid har drømt om å jobbe med Robert Downey Jr..

Annonse

"Oppenheimer"-regissøren gjestet nylig "The Late Show" (via Variety) der han på løpende bånd serverte lovord om skuespilleren, som ble belønnet med en Oscar-nominasjon for sin birolle i storfilmen.

Det viser seg at Nolan har beundret Downey Jr. helt siden han så ham som Marvel-superhelten Iron Man for første gang. Årsaken skal være stjernas helt spesielle karisma, generøsitet og hans evne til å alltid bringe det beste ut av dem rundt seg.

- Man ser etter en form for generøsitet. Og han har denne utrolig generøse utstrålingen. Det betyr at når han er i en scene med andre mennesker, sørger han for at de alle gjør sitt beste, at de alle er i stand til å bringe sitt beste til bordet. Han hjelper dem med å tydeliggjøre disse emosjonelle forbindelsene, sa Nolan.

- Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med ham. Jeg har alltid sett det i arbeidet hans, fortsatte regissøren.

Annonse

- Og han har en sånn karisma som Tony Stark. At han fikk rollen som Iron Man er en av de betydningsfulle casting-avgjørelsene som noen gang er tatt i filmbransjens historie.

Downey Jr. spilte karakteren Tony Stark aka Iron Man i elleve år, gjennom totalt ni Marvel-filmer. Superhelten ble introdusert i filmen "Iron Man" i 2008, og ble umiddelbart en stor fan-favoritt. Han trakk sitt siste åndedrag (bokstavelig talt) som Iron Man i 2019-storfilmen "Avengers: Endgame", og siden har karakteren blitt stående som en av de mest ikoniske i Marvel-universet.

Annonse