Colin Firths karakter Mr. Darcy iført den ikoniske hvite skjorta i Pride and Prejudice.

Colin Firths våte "Pride and Prejudice"-skjorte solgt for 300.000 kr

Filmweb
Publisert:

En rekke film- og TV-kostymer gikk under hammeren i London denne uka.

Annonse

Et ikonisk plagg fra den romantiske serieklassikeren "Pride and Prejudice" (1995) har funnet veien til en ivrig samler.

Den berømte våte skjorta, båret av Colin Firths karakter Mr. Darcy under den uforglemmelige innsjøscenen, har blitt solgt på auksjon for en imponerende sum av 25.000 britiske pund, som tilsvarer omkring 335.000 norske kroner. Det skriver BBC News.

Skjorta, som på forhånd ble verdisatt til mellom 7.000 og 10.000 britiske pund, var én av mer enn 60 film- og serie-kostymer som ble auksjonert bort i London tirsdag, til inntekt for veldedige formål.

Kostymer brukt av stjerner som Margot Robbie, Johnny Depp, Meryl Streep og Heath Ledger gikk også under hammeren i løpet av arrangementet.

Annonse

I scenen som har gjort Firth-skjorta udødelig, tar Mr. Darcy seg en svømmetur i sin private innsjø, før han stiger opp av vannet i sin dyvåte, hvite skjorte - og tilfeldigvis treffer på sin hemmelige utkårede, Elizabeth Bennet, spilt av Jennifer Ehle. Scenen markerer en viktig vending i forholdet mellom de to karakterene, og vi kan trygt si at skjorta (som i dag er tørr) fortjener en stor del av æren for det...

Skjorta som ble solgt er forøvrig kun én av flere skjorter som ble brukt under innspillingen. En har blitt auksjonert bort tidligere, og en tredje befinner seg fremdeles på et kostymelager, skal vi tro BBC.

Annonse