To sidestilte bilder av Demi Moore i filmen "The Substance" og på den røde løperen i Cannes 2024
Foto: Vianney Le Caer/ NTB (t.h.)

Demi Moore (61) gjør comeback: Fikk 11 minutter stående applaus for skrekkfilm

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

I helgen vant skuespilleren Cannes-publikummet med sin første hovedrolle på årevis.

Annonse

Søndag gjorde Demi Moore (61) sitt o'store skuespillercomeback, da body-horror-thrilleren "The Substance" hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes.

Filmen, som er regissert av franske Coralie Forgeat, både imponerte og sjokkerte publikum - som sjenket filmen en stående applaus på intet mindre enn 11 minutter.

I filmen treffer vi Moore i rollen som en avdanket skuespiller, som leder et fitness-program i ekte Jane Fonda-stil. Når hun får sparken, bestemmer hun seg for å teste det illegale medisinske produktet "The Substance", som hevder å kunne gjøre henne yngre og bedre gjennom en celle-dupliserende prosess.

Produktet er tilsynelatende en suksess, og snart kryper den unge og lovende versjonen, spilt av Margaret Qualley (29), bokstavelig ut av ryggen til Moore (se bildet under). Med den nye kroppen følger dog noen regler, og som du kanskje har skjønt er prosjektet dømt til å gå til helvete...

The Substance
IKKE FOR SARTE SJELER: Stillbilde fra filmen "The Substance".

Jepp, tematikken dreier absolutt rundt utseende- og alderspresset kvinner står overfor i Hollywood, og nei - vi kan ikke la være å tenke at dette er noe Moore selv har kjent på kroppen i det virkelige liv.

På 90-tallet var 61-åringen en av verdens største filmstjerner, med roller i filmer som "Ghost" og "Indecent Proposal". Hun var også gift med en annen stjerne, Bruce Willis, og sammen utgjorde de Hollywood-dynamitt. De siste årene har det derimot vært mindre filmjobbing på Moore, og media har i stedet valgt å fokusere på amerikanerens utseende - og spekulere i potensielle skjønnhetsinngrep hun kan ha gjennomgått. Hvem vet, kanskje er hovedrollen i "The Substance" stjernas finger til alt dette?

Skal vi tro Variety, byr filmen på en rekke halsbrekkende scener, der stikkordene er "blod, utrevne tenner, avpillede fingernegler" og "noen av de mest groteske protesene i nyere minne". To timer og tjue minutter med jævelskap, skal likevel ikke ha vippet Cannes-gjestene av pinnen. Ifølge bransjenettstedet lo publikum ved flere anledninger, og "danset og klappet unisont til filmens mørke EDM-tunge soundtrack".

Ok, vi er gira.

Annonse

I tillegg til Moore og Qualley, får vi også se Dennis Quaid i rollen som den sleske produsenten Harvey Weinstein(?).

"The Substance" ha hittil ikke fått norsk premieredato.

Annonse