Cillian Murphy i Peaky Blinders sesong 6
Foto: Netflix

Dette vet vi om "Peaky Blinders"-filmen (så langt)

Filmweb
Publisert:

Det er ikke slutt for Birmingham-gangsterne helt enda...

Annonse

Etter seks minneverdige sesonger fra 2013 til 2022, takket Tommy Shelby og resten av "Peaky Blinders"-gjengen offisielt for seg. Likevel er fansen lovet (nok) en episk avslutningen på historien, og den skal finne sted på det store kinolerretet, bekreftet skaperen Steven Knight tilbake i 2021. I et intervju med Deadline delte han: "Planen min fra begynnelsen var å avslutte Peaky med en film. Det er det som kommer til å skje."

Dette vet vi så langt om den kommende filmen:

Annonse
Cillian Murphy i Peaky Blinders
Cillian Murphy i "Peaky Blinders".

Når har "Peaky Blinders"-filmen premiere?

I oktober 2022 avslørte skuespiller Cillian Murphy at manuset til en kommende "Peaky Blinders"-film nesten var klart. Da tok han tydeligvis hardt i, for i et intervju med Radio Times i januar 2024 forklarte Steven Knight at han fremdeles arbeidet med å legge en siste finish på manuset, før innspillingens oppstart i Birmingham.

- Jeg jobber med de siste bitene av manuset akkurat nå. Planen er å begynne å filme i midten av 2024.

Det er ingen som vet nøyaktig hvor lang tid innspillingen vil ta, men at det kommer etterarbeid på toppen er bankers. Med andre ord kan vi tidligst(!!!) forvente premiere en gang i løpet av 2025, men så langt er ingen dato bekreftet.

Annonse
Cillian Murphy i Peaky Blinders sesong 6
Cillian Murphy i "Peaky Blinders" sesong 6., Foto: Netflix

Hvem skal regissere "Peaky Blinders"-filmen?

I tillegg til å forfatte manuset, skal serieskaper Steven Knight også instruere skuespillerne i filmen. Dette er definitivt fyren som kjenner universet, karakterene og historien best, og han er heldigvis ikke gira på å gi fra seg ansvaret til noen andre. Det er vi glade for!

Hva handler "Peaky Blinders"-filmen om?

En offentlig beskrivelse av handlingen har så langt ikke nådd oss, men ifølge NME forventes det at den vil foregå etter andre verdenskrig. Knight har røpet at filmen vil bli "både lik og ulik" serien, og at seerne bør "forvente det uventede".

Peaky Blinders sesong 6
"Peaky Blinders" sesong 6, Foto: Netflix

Hvem er skuespillerne i "Peaky Blinders"-filmen?

Også her holdes kortene tett til brystet, men Knight har bekreftet at Cillian Murphy og Paul Anderson blir med videre som henholdsvis Tommy og broren hans Arthur.

Det var i et intervju med Digital Spy i begynnelsen av 2022, at regissør/manusforfatteren fikk spørsmål om det vanket potensielle "Peaky"-spinoffs på de to skuespillerne. Da svarte han følgende:

- Det er umulig å si enda. Men i filmen - ja.

Videre la han til:

Annonse

- Det er så mange folk, så mange fantastiske skuespillere, som vi, på en måte, allerede er i samtaler med for filmen, og for hva enn det er som følger. Men jeg tror at det vi vil gjøre, er å fortsette og overraske folk, og fortsette å avdekke nytt talent. Fordi det er der ute. Det vi gjør er å finne virkelig gode skuespillere fra en, typ, arbeiderklassebakgrunn, og fortelle den historien. Det er det vi prøver å gjøre.

Til tross for at Knight sier Murphy er ombord, og at stjerna tidligere har uttalt seg om filmen, er verken han eller de øvrige skuespillerne fra originalserien offiselt bekreftet til rollelista. Senest i desember sa Murphy følgende om sitt potensielle Tommy Shelby-comeback:

- Jeg vil gjerne gjøre en film om det er mer historie å fortelle. Jeg venter å ser, men jeg har ingen oppdatering til dere på det.

Annonse

Hva skjer i "Peaky"-universet utover filmen?

I desember 2023 kunne Bloomberg melde at Netflix ikke bare jobber med én oppfølgerserie, men to! Mens den ene serien finner sted i Boston på midten av 1900-tallet, et par tiår etter seriefinalen til "Peaky Blinders", skal den andre serien plukke opp historien til Polly, matriarken i Shelby-klanen.

Vi har ingen anelse om hvor langt disse seriene har kommet i planleggingen, og det er heller ikke sikkert at de blir produsert.

Vi oppdaterer saken fortløpende!

Annonse