Renate Reinsve i Haandtering av udode

Døde våkner til live i første trailer for den norske spillefilmen "Håndtering av udøde"

Filmweb
Publisert:

Dramafilmen er basert på en roman av forfatteren bak bestselgeren "La den rette komme inn".

Annonse

Thea Hvistendahls spillefilmdebut "Håndtering av udøde", med blant andre Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i spissen, har fått sin første trailer - preget av mystikk, mørke og alvor.

Filmen er basert på en roman av svenske John Ajvide Lindqvist, som også har co-skrevet manuset i samarbeid med Hvistendahl. Lindqvist har tidligere fått to bøker filmatisert i i "La den rette komme inn" og "Grensen", til svært gode kritikker. Forventningene er høye også denne gangen, og i en pressemelding avslører Nordisk Film Distribusjon at "Håndtering av udøde" får verdenspremiere under den prestisjefylte Sundance Film Festival i januar.

- Jeg er utrolig stolt og takknemlig over å få vise filmen vår til verden for første gang på nettopp Sundance, en av verdens viktigste og mest spennende festivaler. Jeg har hatt med meg sinnssykt dyktige folk foran og bak kamera som virkelig har gitt alt, så å få denne ærefulle anerkjennelsen kjennes veldig godt. Også er det så klart både spennende og nervepirrende å se hvordan den blir tatt imot, men mest av alt gleder jeg meg masse til at filmen endelig skal få møte et publikum. Målet har vært å lage en vakker og spennende kinoopplevelse, en film som både er sørgelig og full av kjærlighet, om smerte og aksept og det å gå videre etter du har mistet noen du elsker, sier regissør Thea Hvistendal.

I filmen befinner vi oss i Oslo en varm sommerdag, når de døde på uforklarlig vis plutselig våkner til live. Vi følger tre familier i sorg som får sitt største ønske oppfylt, nemlig å få sine kjære tilbake når de trodde alt håp var ute. Fortellingen dreier rundt tap og lengsel, håp og aksept og ikke minst; kjærlighet sterkere enn døden...

Annonse

"Håndtering av udøde" har, i tillegg til Reinsve og Danielsen Lie, kjente skuespillere som Bjørn Sundquist og Bente Børsum på rollelista.

Se traileren øverst i artikkelen, og plakaten under.

"Håndtering av udøde" kommer på kino 9. februar - legg til filmen i din huskeliste her

Håndtering av udøde - Plakat
Foto: Nordisk Film Distribusjon
Annonse