James Gunn, DC

Endelig: Her er DC Studios' mesterplan for å bekjempe Marvel

Publisert:
Sist oppdatert:

James Gunn og Peter Safran har annonsert de første 11 prosjektene i Warner Bros. store, nye DC-univers.

Annonse

I slutten av oktober annonserte Warner Bros. at regissør og manusforfatter James Gunn og produsent Peter Safran skulle overta ledelsen i DC Studios, med makt over superhelter som Batman, Wonder Woman og Supermann. Siden har ryktene mildt sagt gått på internett, og fansen har spekulert, tvilt og generelt følt på kaoset knyttet til veien videre for superheltuniverset.

Det hele startet med at duoen, så fort de fikk fatt i roret, tok en rekke store - og fatale avgjørelser for å bake sin visjon inn i studioets fremtid (uten å utdype hva som egentlig var den overordnede planen). Vi nevner bare skrotingen av "Wonder Woman 3", halshuggingen av Dwayne Johnsons "Black Adam"-oppfølger og avlysningen av av Henry Cavills Supermann-comeback. Er det rart fansen har følt på stresset?

Vel, etter måneder med uforutsigbarhet har ENDELIG Gunn og Safran annonsert sin mesteplan for DCU. Tirsdag kveld postet Warner Bros. en video i sosiale medier, der Gunn forteller i detalj om hvilke karakterer og historier som får bli med på reisen videre, og hvordan de ønsker å knytte alt sammen i en større historie over to deler. Den siste delen vet vi enda lite om, men duoen har nå avslørt hvilke filmer og serier vi kan vente å se i første kapittel - som har fått tittelen "Gods and Monsters".

"Gods and Monsters" består så langt av 11 prosjekter (10 nye titler + Matt Reeves The Batman-oppfølger), som blant annet inkluderer en helt ny start for Supermann, en Batman og sønn-film og en haug av delvis ukjente karakterer.

Annonse

Gunn forklarer hovedtanken bak planen slik:

- En av strategiene våre er å benytte oss av diamant-karakterer, som Batman, Superman, Wonder Woman, og bruke dem til å løfte andre karakterer som folk ikke kjenner til.

Safran legger til at studioet nå vil fokusere på en tydeligere rød tråd som binder alle DC-produksjonene sammen.

- DC Stduios er enestående. Det er en frittstående produksjonsenhet - og studio. Det er første gang noensinne at alt DC-relatert - film, TV, live-action, animasjon, spill - vil samles under én og samme kreative visjon, som James og jeg har skapt.

Annonse

Enkelte titler vil likevel falle utenfor Gunn og Safrans nye hovedunivers. Det løser duoen ved å gi de frittstående prosjektene, som for eksempel "The Batman Part II" og "Joker: Folie au deux", merkelappen "DC Elseworlds".

Nå skal Warner Bros. for alvor ta opp kampen mot Marvel Studios.

Her er Gunn og Safrans kommende, annonserte DC-prosjekter:

Annonse
Superman: Legacy

Superman: Legacy

Hva: Film
Når: 11. juli 2025

"Superman: Legacy" vil introdusere det nye DC-universet, og vil følge Superman i det han forsøker å balansere sin kryptoniske bakgrunn med sin menneskelige oppvekst.

James Gunn skriver manuset, og håper også å få fortsette med regien (selv om det hittil ikke er bekreftet).

Annonse
Supergirl

Supergirl: Woman of Tomorrow

Hva: Film
Når: ?

"Supergirl" er angivelig inspirert av Tom Kings miniserie, men Gunn sier filmen vil utforske "en veldig annen type Supergirl" og at den vil bli "mye mer hardcore";

"Vi vil se forskjellen mellom Superman, som ble sendt til jorden og oppdratt av kjærlige foreldre, versus Supergirl, som har vokst opp på et fjell - som en del av Krypton - og som i de første 14 årene av livet sitt har sett alle rundt henne dø og bli drept på forferdelige måter, før hun ble sendt til jorda. Hun er mye mer hardcore, og er ikke superjenta vi er vant til."

Annonse
Batman: The Brave and the Bold

The Brave and the Bold

Hva: Film om Batman og Damian Wayne
Når: ?

"The Brave and the Bold" har ingenting med Robert Pattinsons Batman å gjøre, men vil eksistere side om side med den (som er en såkalt "Elseworlds"). Denne vil introdusere oss for Bruce Waynes biologiske sønn, Damian Wayne, og utforske deres helt spesielle far/sønn-forhold. Gunn beskriver blant annet Damian som "vår favoritt-Robin", "en liten drittsekk" og "snikmorder"

Annonse
Wonder Woman/ Paradise Lost

Paradise Lost (Wonder Woman-prequel)

Hva: HBO MAX-serie
Når: ?

I denne serien, som av Gunn beskrives som "Game of Thrones"-aktig, skal vi få følge Amazone-krigerne i Themyscira før Diana aka Wonder Woman ble født.

Annonse
Booster Gold

Booster Gold

Hva: HBO MAX-serie
Når: ?

Gunn beskriver den kommende komiseriens tittelkarakter, Mike Carter aka Booster Gold, som "en taper fra fremtiden, som bruker helt vanlig fremtidsteknologi for å komme tilbake til nåtiden og late som at han er superhelt".

Annonse
Creature Commandos

Creature Commandos

Hva: Animasjonsfilm
Når: ?

Denne animasjonsserien består av syv episoder, alle skrevet av James Gunn, og er allerede i produksjon. Serien vil by på en mer moderne versjon av monsterteamet som en gang ble introdusert i tegneserieversjon, men så langt vet vi ikke hvilke karakterer som vil lede an showet.

Annonse
Waller

Waller

Hva: Amanda Waller-serie
Når: ?

James Gunn beskriver Waller som "den beste serien noensinne", så trenger vi egentlig vite mer? Viola Davis' karakter Amanda Waller fra serien "Peacemaker" får altså en egen spinoff - som vil plukke opp tråden etter avslutningen i første sesong.

Annonse
Lanterns

Lanterns

Hva: Green Lantern-serie på HBO MAX
Når: ?

I denne serien skal to av de mest kjente medlemmene av Green Lantern Corps, Hal Jordan og Jon Stewart, få utforske et mysterium som vil spille en stor rolle i DC-universets hovedhistorie. Peter Safran beskriver serien som en kvalitetsproduksjon for HBO, og sammenlikner den med intet mindre enn kritikerroste "True Detective"... Wow.

Annonse
Swamp Thing

Swamp Thing

Hva: Film
Når: ?

Endelig en ordentlig horrorfilm på planen! Dette er tittelmonsterets bekmørke opprinnelseshistorie, som sjangermessig vil skille seg distinkt fra resten av prosjektene i DC-universets første kapittel. Likevel avslører Gunn at svampegreia muligens også vil plage et par andre DC-karakterer på et tidspunkt;

"Dette er en mye skumlere film, men vi kommer fremdeles til å la Svamp Thing samhandle med de andre karakterene."

Annonse
The Authority

The Authorty (Film)

Hva: Film
Når: ?

Et team av superhelter skal beskytte planeten med sine ekstreme superkrefter. Det høres kanskje kjent, og litt kjedelig ut, men Gunn forklarer at de faktisk ser på denne gjengen som krydder i DC:

"En av tingene i DCU er at det ikke bare skal være en historie om helter og skurker. Ikke alle filmene og seriene vil dreie seg om det gode mot det onde, der gigantiske ting kommer fra himmelen - og den gode fyren vinner."

Annonse
The Batman 2

Elseworlds: The Batman - Part 2

Hva: Film
Når: 3. oktober 2025

Matt Reeves kommende "The Batman"-oppfølger har fått DC's nye merkelapp "Elsworlds", hvilket betyr at filmen befinner seg utenfor studioets hovedunivers. Det er bekreftet at Robert Pattinson kommer tilbake i rollen som Lynvingen, men så langt er ingen øvrige karakterer annonsert.

Annonse