Filmen om Svindal har fått premieredato

NTB
Publisert:

Et filmteam har fulgt Aksel Lund Svindal tett de siste årene. Neste år kommer dokumentaren på kino!

Annonse

Regissørene Even Sigstad og Filip Christensen i Field Productions har fått 1,5 millioner kroner i produksjonstilskudd. Det kommer fram av tildelingene fra Norsk filminstitutt. Siden 2015 har Field production fulgt Svindal tett - og hatt unik tilgang til en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene.

Ifølge instituttet vil filmen skildrer "alt fra dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene den utsettes for".

Filmen, som har et totalbudsjett på 12 millioner kroner, er tildelt 1,5 millioner kroner i produksjonsstøtte fra filminstituttet. NTB får opplyst at man trenger å hente inn mer penger, noe produksjonsselskapet skal jobbe med framover. Kinopremiere er satt til oktober 2020.

Unikt innblikk

Annonse

Da nyheten om Svindal-filmen sprakk under alpin-VM i februar, sa Filip Christensen at de har jobbet hardt med å fange ekte øyeblikk og situasjoner med Svindal, både sportslig og privat.

– Det er veldig mye som har skjedd i kulissene som vi har fanget på film. Jeg tror det kan bli veldig bra for folk å se, fortalte Christensen til da.

Norsk filminstitutt skriver at man i filmen også vil få et "unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere i en karakterdrevet film om lagarbeid, samhold, viljestyrke og frykt".

Sigstad og Christensen, står også bak kinodokumentarene "Supervention" (2013) og "Supervention 2" (2016). Også der var Svindal medvirkende.

Annonse

Bestselger

Aksel Lund Svindal kom i november med selvbiografien "Større enn meg" der han til NTB fortalte at han "forsøkte å være brutalt ærlig". Den ligger nå på andreplass på bokhandlernes bestselgerliste, etter å ha toppet i to uker.

Svindal, som i februar la opp som alpinist, vant blant annet to OL-gull, fem VM-gull og 36 enkeltseirer i verdenscupen. 36-åringen rundet av karrieren med VM-sølv i Åre i sitt siste renn som alpinist.

Annonse