Henry Cavill åpner opp om "Twilight"-rollen som glapp

Publisert:

Robert Pattinson var aldri "Twilight"-forfatter Stephenie Meyers førstevalg til rollen som vampyren Edward Cullen.

Annonse

Ok, vi satt kanskje ikke pris på absolutt alle filmene i "Twilight"-serien, men Robert Pattinsons glitrende, Volvo-kjørende veggis-vampyr kunne vi holde ut. Det var (til tider) også sjarmerende å se hans kjærlighet til Bella (Kristen Stewart), ei litt utrykksløs jente som liker å tygge på sitt eget hår. Jaiks, avsporing.

Tilbake til poenget. Robert Pattinson stod overraskende nok aldri på toppen av "Twilight"-forfatter Stephenie Meyers ønskeliste over skuespillere til rollen som Edward Cullen. Da Meyers i 2007 annonserte at Summit Entertainment hadde kjøpt rettighetene til boka hennes, skrev forfatteren nemlig følgende på bloggen sin:

"Den største skuffelsen for meg, er å miste min perfekte Edward. Henry Cavill er nå 24 år gammel. La oss sammen sørge et øyeblikk i stillhet..."

Da startskuddet for produksjonen av den første "Twilight"-filmen gikk, hadde Meyers (ifølge Variety) allerede et klart bilde av hvem skuespillerne skulle være. Nedturen ble derfor stor da forfatteren innså at førstevalgene, som den da 24 år gamle Cavill, allerede hadde blitt for gamle for rollene.

Annonse

I en ny episode av podcasten "Happy Sad Confused" avslører Henry Cavill (39) at han ikke fikk greie på at han stod sentralt i Meyers våte vampyrdrøm før etter lanseringen av "Twilight".

- Jeg ante ikke at de vurderte å caste meg, og på den tiden var ikke akkurat internett det samme redskapet som det er i dag, så jeg fant ikke ut av det før etterpå. Da tenkte jeg typ; "Ah okei, det hadde vært kult."

Jaja, Cavill sørget neppe lenge over tapet. Til tross for at han missa blodsugerrollen i 2007, kan 39-åringen skilte med blockbustere som "Mission: Impossible - Fallout", "Man of Steel" og Netflix-suksessen "The Witcher" på CV'n. For et par uker siden fikk vi vite at Warner Bros. er i gang med utviklingen av "Man of Steel 2" (det tok bare ti år!), og få dager senere kunne Cavill fortelle sine 22 millioner følgere på Instagram at han "er tilbake som Supermann".

Skuespilleren gjorde det også klart at cameoen i "Black Adam" "bare er en bitteliten smakebit på hva vi har i vente fremover" før han takket fansen for "støtten og tålmodigheten" og lovte at "den vil bli belønnet".

Annonse