The Nightingale

Høstens kvalitetsfilmer 2019

Publisert:
Sist oppdatert:

Stor oversikt over kritikerroste filmer og festivalfavoritter på kino denne høsten.

Annonse

PS! Husk å opprette en profil hos oss! Da vil du få mulighet til å lagre filmer i en egen watchlist, ved å klikke på watchlist-ikonet på filmene i programmet, i lista over kommende filmer og på filmplakatene i Streamingguiden.

OKTOBER

JOKER

Premiere: Fredag 4. oktober

Arthur Fleck, vakkert portrettert av Joaquin Phoenix, er en mann som kjemper for å finne veien i Gothams polariserte samfunn. Han jobber som klovn om dagen, og stand-up-komiker om natten... men spøken er alltid på hans bekostning. Fanget i en eksistens mellom apati og grusomhet, tar Arthur en beslutning som fører til en kjedereaksjon av eskalerende hendelser i denne karakterstudien av ��The Joker».

Billetter, trailer og mer om filmen her

Les også: Joker-oppfølger på vei?

Annonse

DISCO

Premiere: Fredag 4. oktober

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle-dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

Billetter, trailer og mer om filmen her

Les også: Josefine Frida ventet på Disco hele livet

Annonse

ASTRUP - FLAMMEN OVER JØLSTER

Premiere: Fredag 4. oktober

Astrup - Flammen over Jølster tar oss med på en ferd gjennom Nikolai Astrups liv og inspirasjonen bak hans mest kjente bilder, frem til hans alt for tidlige død i 1928.

Billetter, trailer og mer om filmen her

Annonse

TALKING ABOUT TREES

Premiere: Fredag 4. oktober

Fire eldre sudanesiske filmskapere med lidenkap for filmen kjemper for å bringe kino-opplevlesen tilbake til Sudan, selv om dette møter motstand. Deres "Sudans Filmklubb" har bestemt seg for å renovere en gammel kino og nok en gang skape oppmerksomhet rundt Sudans filmhistorie.

Billetter, trailer og mer om filmen her

Annonse

Tønes

Premiere: 9. oktober

I 2018 feiret Frank «Tønes» Tønnesen 25 år som artist, og journalist og filmskaper André Løyning fulgte Tønes gjennom jubileumsåret. Filmen er et portrett av visesangeren og elektrikeren som ble boende i hjembygda, og skriver sanger som berører. Hvem er mannen, hvor kommer de helt særegne sangene hans fra, og hva sier de om oss alle?

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Marianne & Leonard - Words of Love

Premiere: 11. oktober

En vakker historie om den unike kjærligheten mellom Leonard Cohen og hans norske kjæreste og store inspirasjon Marianne Ihlen, som blant annet inspirerte ham til å skrive en av hans mest kjente låter «So Long Marianne».

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Wild Rose

Premiere: 11. oktober

Rose-Lynn Harlan har en frynsete fortid og en fabelaktig stemme. Selv om hun er født og oppvokst i Glasgow, har hun alltid identifisert seg med de amerikanske countrystjernene og brenner for den upolerte countrymusikken i USA, som består av «tre akkorder og sannheten om livet». Hennes store drøm er å flytte til Nashville og få sitt store gjennombrudd blant likesinnede, men drømmen virker fjern når man bor i Skottland, er alenemamma til to små og arbeider som hushjelp...

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Baby Jane

Premiere: 18. oktober

19 år gamle Jonna er akkurat ferdig med utdannelsen og flytter inn til byen. Hun nyter friheten inntil hun, midt på natten, blir angrepet av en mann. 30 år gamle Piki, en kvinne med mørke intense øyne, kommer til unnsetning. Jonna og Piki forelsker seg, men høsten kommer og drømmen om alt som kunne vært blekner i regnet... Filmen er basert på boka til en av Finlands største forfattere, Sofia Oksanen.

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Fyr & Flamme

Premiere: 18. oktober

Året er 1940, og på hver side av Djurgården ligger to konkurrerende fornøyelsesparker. De to eierfamiliene har ligget i åpen strid med hverandre i flere tiår, men alt endres den natten da de to unge arvtakerne, John og Ninni, innleder en forbudt kjærlighetshistorie. I skyggen av en rasende verdenskrig, trappes konflikten mellom familiene opp i samme takt som kjærligheten mellom det unge paret blomstrer stadig heftigere...

Trailer og mer om filmen her

Annonse

I morgen danser vi

Premiere: 25. Oktober

Merab er en dedikert og talentfull ung danser. Han danser georgisk nasjonaldans med sin partner Mary, og drømmer om en plass i nasjonalkompaniet. En dag snus tilværelsen hans opp ned. Det er den dagen karismatiske Irakli dukker opp og blir Merabs fremste rival, og hans største fascinasjon. Skal han følge hjertet og bryte med det konservative dansemiljøet, og dermed risikere å miste alt han har kjempet for?

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Judy

Premiere: 25. oktober

Året er 1968 og Judy Garland (Renée Zellweger) forbereder seg til en rekke show i London. Hun sjarmerer musikere, venner, fans og hennes kommende femte mann Mickey, men den indre skrøpeligheten slår sprekker i den pene fasaden. Filmen utspiller seg da sangikonet er kun 46 år gammel og hun har allerede levd et langt, turbulent liv i showbusiness.

Trailer og mer om filmen her

Les også: Renée Zellweger rørt til tårer etter to minutter stående applaus for ny film

Annonse

NOVEMBER

Amanda

Premiere: 1. novemer

David er en dagdriver. Han lever fra hånd til munn, med diverse småjobber og er egentlig ganske fornøyd med det. Men en skjebnesvanger dag endres Davids liv totalt: Under et terrorangrep i Paris blir hans søster, Sandrine, drept, og kjæresten Lena hardt såret. I tillegg til sjokket og smerten, får David også ansvaret for sin 7 årige niese Amanda. David må forsøke å komme videre i livet og ta seg av Amanda. Men kan man bringe håpet tilbake til en liten jente som har mistet det viktigste i verden?

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Systemsprengeren

Premiere: 1. november

Ni år gamle Benni er en tornado i rosa boblejakke. Hun er en systemknuser. En kasteball mellom ulike fosterhjem som ikke klarer å håndtere hennes temperament. Alt Benni har lyst til er å bo sammen med moren sin igjen, men hun er ute av stand til å takle datterens uberegnelige oppførsel. Barnevernet er på vei til å gi opp, men når Micha blir ansatt som assistent begynner Benni for første gang å åpne seg. Benni knytter seg til ham, og Micha forsøker å balansere profesjonalitet med personlig engasjement. "Systemsprengeren" er Tysklands Oscar-kandidat.

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Sorry We Missed You

Premiere: 8. november

Ricky og familien hans strever med gjeld etter den økonomiske nedturen i 2008. En mulighet til økonomisk uavhengighet kommer med en skinnende ny varebil og sjansen til å arbeide som selvstendig næringsdrivende innen transport og budvirksomhet. Det er hardt arbeid og konas sykepleierjobb er ikke mye enklere. Ricky, kona og deres to barn utgjør en sammensveist og nær familie, men når alle medlemmene trekkes i ulike retninger kommer man før eller senere til et bristepunkt. Nytt sosialrealistisk drama fra Ken Loach ("Jeg, Daniel Blake").

Trailer og mer om filmen her

Annonse

En hvit, hvit dag

Premiere: 15. november

Den pensjonerte politimannen og enkemannen Ingimundur som blir besatt av tanken på at hans avdøde kone var utro. Etter at ektefellen omkom i en mystisk ulykke, har Ingimundur viet seg til å pusse opp et hus ute på landsbygda og tilbringe tid med barnebarnet Salka, men mistanken tar gradvis over livet hans. Ettersom Island er et lite sted, blir han overbevist om at konen bedro ham med noen han kjenner, og til slutt ser han ingen annen utvei enn å finne og hevne seg på den skyldige.

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Yao

Premiere: 15. november

Den unge gutten Yao stikker fra landsbyen sin i nordlige Senegal for å møte helten sin, Seydou Tall, i Dakar. Den berømte franske skuespilleren, som er på besøk i hjemlandet, blir overveldet av Yaos entusiasme og beslutter seg for å følge ham hjem. Ting går derimot ikke alltid som planlagt, og på deres underholdende reise tilbake til Yaos landsby, innser Seydou at turen bringer ham i kontakt med sine egne røtter – på godt og vondt…

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Godt nyttår, Chile

Premiere: 22. november

Etter 17 år med diktatur skal Chile bli et demokrati igjen. Sommeren 1990 prøver en gruppe idealister å starte et nytt liv på landsbygda. Vi følger tenåringene Sofia og Lucas, og ti år gamle Clara, gjennom oppturer og nedturer. Det er snart nyttårsaften, og hele landsbyen skal feire og gå inn i en ny tid sammen. Forventinger bygges opp til nyttårsfesten, spesielt for Sofia som lengter bort og søker vei mot voksenlivet.

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Håp

NB! Som medlem av Kinoklubben, får du halv pris på denne filmen!

Premiere: 22. november

Anja (Andrea Bræin Hovig) lever med samboeren Tomas (Stellan Skarsgård) i en storfamilie med felles barn og stebarn. På Lille Julaften får hun en uhelbredelig diagnose. Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas sin fulle hjelp og støtte. I løpet av en juleuke kastes paret inn i et lynkurs i gjensidig tillit og felles kamp for å takle en uventet og for tidlig død. Kan de i denne krisen lære å elske hverandre igjen etter et langt samliv?

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Scandinavian Silence

Premiere: 22. november

Martti Heldes andre film tar oss med inn i et dempet vinterlandskap der en ung mann som akkurat har kommet ut fra fengsel gjenforenes med sin søster etter mange års adskillelse.

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Skin

Premiere: 22. november

Bryon Widner (Jamie Bell), en av FBIs mest ettersøkte skinheads, lever et destruktivt liv med kroppen dekket av rasistiske tatoveringer fra topp til tå, som han bærer som belønning for sine utallige hatforbrytelser. Når han møter Julie og hennes tre unge døtre fra et tidligere forhold, vekker farsrollen følelser som ansvarlighet og kjærlighet i ham, og gir ham snart et brennende ønske om å legge sin gamle tilværelse bak seg.

Trailer og mer om filmen her

Annonse
The Nightingale

The Nightingale

Premiere: 29. november

Året er 1825 og vi møter den 21 år gamle irske straffangen Clare (Aisling Fanciosi). Etter å ha blitt utsatt for utenkelige grusomheter av en britisk offiser (Sam Claflin) og hans soldater, teamer hun opp med en aboriginer ved navn Billy, og legger ut i den tasmanske villmarka for å få sin hevn...

Trailer og mer om filmen her

Sniktitt på den brutale hevnthrilleren The Nightinggale

Annonse

DESEMBER

Let Me Fall

Let Me Fall

Premiere: 6. desember

Kritikerrost og opprivende islandsk drama basert på sanne historier og intervjuer med familiene til rusavhengige. Når 15 år gamle Magnea møter Stella forandres livet totalt. Stellas kompromissløse og uforutsigbare syn på livet trekker dem begge inn i en verden av dop og rus, som etter hvert får meget alvorlige konsekvenser for dem begge, og deres forhold til hverandre. Tolv år senere møtes de igjen, og et knallhardt oppgjør mellom dem virker uunngåelig.

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Camorraens barn

Premiere: 25. desember

Seks gutter raser på scootere gjennom de smale gatene i Sanità-området i Napoli. Nicola og gjengen hans er fryktløse slyngler, alltid på jakt etter penger i likhet med de virkelige gangsterne de ser opp til. De øver på maskingevær-skyting på byens hustak, dealer dop og nøler ikke med å bruke våpen for å kontrollere nabolaget. Nicola øyner plutselig en mulighet for å få guttegjengen for alvor til topps i miljøet og utfordrer en av de gamle bossene. Men, den som regjerer i dag, kan godt være død i morgen...

Trailer og mer om filmen her

Annonse

Flukten fra Øst-Tyskland

Premiere: 25. desember

Den sanne historien om de østtyske familiene Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 skapte overskrifter over hele verden. I all hemmelighet arbeidet de med å konstruere en luftballong, som skulle gjøre det mulig for dem at flykte fra diktaturet i øst til friheten i vesten. En dristig og modig plan, hvor både forberedelsene og selve flukten, setter dem i fokus for sikkerhetstjenesten Stasi med sine informanter plassert overalt. Og når Stasi uunngåelig kommer på sporet av dem, blir familienes flukt en kamp mot klokka, hvor hvert sekund teller…

Trailer og mer om filmen her

Guddommelig kjærlighet

Premiere: 25. desember

Vi befinner oss i Brasil i 2027, hvor landet er overtatt av evangelisk kristendom. En dypt religiøs kvinne bruker sin stilling i byråkratiet til å prøve å hindre par å skille seg. Hun venter på et tegn fra Gud som anerkjenner hennes innsats, men blir konfrontert med en krise i sitt eget ekteskap

Trailer og mer om filmen her

Portrett av en kvinne i flammer

Premiere: 25. desember

Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse. Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

Trailer og mer om filmen her

Ved Guds nåde

Premiere: 25. desember

Alexandre bor i Lyon sammen med kone og barn. Ved ren tilfeldighet finner han ut at presten som forgrep seg på ham som liten gutt fortsatt jobber med barn. Undertrykte minner kommer til overflaten og Alexandre bestemmer seg for å ta tiltak mot presten. Filmen er basert på saken om den katolske presten Bernard Preynat, som ble nylig ble dømt for seksuelle overgrep mot barn- og deretter fratatt presteverdigheten som et direkte resultat av ofrenes innsats.

Trailer og mer om filmen her

Full oversikt over kommende filmer på kino finner du her

Annonse