Høstens skrekkfilmer 2022

Publisert:
Sist oppdatert:

Frem med ullpleddet - nå er det skrekkfilmsesong!

Annonse

Hurra for høsten, mørket og marerittene! Under finner du filmene som skal gi deg gåsehud på kino de neste månedene...

PS! Husk å opprette en profil hos oss! Da vil du få mulighet til å lagre filmer i en egen watchlist, ved å klikke på watchlist-ikonet på filmene i programmet, i lista over kommende filmer og på filmplakatene i Streamingguiden.

Les også: 6 forferdelig forstyrrende filmer

Bodies Bodies Bodies

Annonse

Premiere: 9. september

"This is not a safe space" er taglinen til denne Gen Z-skrekkomedien med Pete Davidson, Maria Bakalova, Amandla Stenberg, Lee Pace og Conner O'Malley.

Det blåser opp til storm, og når en gjeng med rike ungdommer i 20-årene planlegger en fest i en avsidesliggende familievilla går det fryktelig galt under en tilsynelatende morsom festlek.

Legg til filmen i huskelista di

Speak No Evil

Speak No Evil

Premiere: 16. september

En dansk familie blir kjent med et nederlandsk par på ferie i Toscana. Tilbake i Danmark får familien en invitasjon til å besøke parets nederlandske landsted, noe de takker ja til. Men så snart de kommer til landstedet, er Italias hygge mildt sagt borte.

Regissør Christian Tafdrup har uttalt at målet hans med «Speak No Evil» har vært å lage "Danmarks mest ubehagelige film"...

Legg til filmen i huskelista di

Smile

Premiere: 30 september

Etter å ha bevitnet en bisarr, traumatisk hendelse som involverte en pasient, opplever Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) stadig skremmende hendelser hun ikke har noen forklaring på. En overveldende frykt er i ferd med å innta livet hennes, og Rose tvinges til å konfrontere sin vanskelige fortid for å overleve og flykte fra den nye, grusomme virkeligheten.

Legg til filmen i huskelista di

Forbannelsen

Premiere: 7. oktober

Året er 1918 og spanskesyken herjer. Etter flere år som misjonær på Madagaskar, vender en pastor hjem til familien i Norge for å starte en menighet. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sør-samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes begynner en ubestemmelig kraft å hjemsøke nybyggerne. "Forbannelsen" er skrevet og regissert av Henrik M. Dahlsbakken ("En affære").

Legg til filmen i huskelista di

Halloween Ends

Premiere: 14. oktober

Fire år etter hendelsene i "Halloween Kills" bor Laurie sammen med barnebarnet Allyson (Andi Matichak), og skriver memoarene sine. Michael Myers har ikke blitt sett etter den grufulle natta. Laurie har bestemt seg for å frigjøre seg fra frykt og raseri og omfavne livet, etter å ha latt Michael styre livet hennes i flere tiår.

Når Allysons nye kjæreste Corey Cunningham (Rohan Campbell) blir anklaget for å ha drept en gutt han satt barnevakt for, starter en ny runde vold og terror. Den tvinger Laurie til å konfrontere ondskapen hun ikke kan kontrollere, en gang for alle.

Legg til filmen i huskelista di

Leave

Premiere: 28. oktober

Et forlatt spedbarn blir funnet på en gravplass i USA. Barnet er svøpt i et teppe med satanistiske symboler. Et vargkors henger rundt halsen hennes. 20 år senere: Hunter er besatt av å finne ut hvorfor hun ble forlatt og hvem som er hennes biologiske foreldre. En gentest, teppet og vargkorset leder henne til Norge. Hunter nærmer seg den skremmende sannheten, men visjoner av en mørk skikkelse advarer henne: dra!

Legg til filmen i huskelista di

Crimes of the Future

Premiere: 4. november

I "Crimes of the Future" dykker vi inn i en ikke så fjern fremtid, hvor menneskeheten er i ferd med å lære- og tilpasse seg det syntetiske miljøet som omgir dem, ved å transformere og mutere kroppen.

Viggo Mortensen spiller Saul Tenser, en kjent performance-kunstner som har spesialisert seg på å visualisere nettop slike...kremt, prosedyrer for offentligheten. Léa Seydoux spiller partneren hans Caprice, og Kristen Stewart spiller Timlin - en etterforsker fra Det Nasjonale Organregisteret, som sporer duoens bevegelser. Bevegelser som i verste fall kan rote til den menneskelige evolusjonen...

Annonse

Bak filmen står den legendariske regissøren David Cronenberg, som tidligere har levert "se med ett øye"-filmer som "The Fly" og "A History of Violence".

Legg til filmen i huskelista di

Vikingulven

Vikingulven

Premiere: 18. november

Thale (17) har nettopp flyttet med familien til den lille byen Nybo fordi moren har fått jobb i det lokale politiet. På en strandfest med lokale ungdommer blir en student brutalt drept, og Thale er nøkkelvitne i saken. Hvem eller hva står bak drapet? Mye tyder på at det kan være et dyr, kanskje en ulv.

I løpet av etterforskningen oppdager Thales mor – etterforskningsleder Live Berg – at de står overfor noe ganske annet og ukjent. Samtidig begynner Thale å få syner og oppføre seg merkelig. Hva skjer i Nybo ved neste fullmåne?

Annonse

"Kings Bay"-regissør Stig Svendsen står bak Norges aller første varulvfilm, med Elli Müller Osborne ("Psychobitch") i hovedrollen!

Legg til filmen i huskelista di

Silent Night, Deadly Night

Violent Night

Premiere: 2. desember

Tommy Wirkolas nyeste film er spilt inn i Canada, og som tittelen antyder, er det en bloddryppende julehistorie. På lista over skuespillere som dukker opp i filmen, finner vi David Harbour, John Leguizamo, Beverly D'Angelo og Cam Gigandet. Med seg på laget har han også norske André Eriksen, som er bosatt i Los Angeles.

I "Violent Night" får en familie besøk av voldelige terrorister på julaften. Julenissen må dermed trå til og redde jula. Naturligvis. Overfor NRK har Wirkola tidligere røpet at filmens julenisse har "en litt annen backstory" enn vi vanligvis får servert. Dette blir gøy!

Legg til filmen i huskelista di

The Invitation

Premiere: 2. desember

Etter morens død blir Evie (Nathalie Emmanuel) stående igjen uten nær familie. Hun bestemmer seg for å ta en DNA-test, og oppdager at hun har en fjern og hittil ukjent slektning. Den «nye» familien inviterer henne til et overdådig bryllup på den engelske landsbygda, og hun lar seg umidellbart blende sexy aristokrat-verten. Det tar imidlertid ikke lang tid før forskrudde familiehemmeligheter avdekkes, og hun innser at hun befinner seg i sitt livs verste mareritt.

Legg til filmen i huskelista di

Annonse