Joaquin Phoenix hyller avdød bror i rørende tale

NTB
Publisert:
Sist oppdatert:

Joker-skuespilleren sier han aldri ville vært der han er i dag om det ikke hadde vært for avdøde storebror River, skuespillervidunderet som døde 23 år gammel.

Annonse

Under filmfestivalen i Toronto (TIFF) fikk Joaquin Phoenix mandag tildelt ærespris ved gallamiddagen. Prisen skulle tildeles to skuespillere, og mens kollega Willem Dafoe sto og introduserte vinnerne, dukket Phoenix overraskende opp på scenen og holdt talen sin, melder Variety.

– Da jeg var 15 eller 16 år gammel kom broren min River hjem fra jobb med en VHS-kopi av en film kalt "Raging Bull", og han fikk meg til å sette meg ned og se på den. Og dagen etterpå vekket han meg, og så fikk han meg til å se den en gang til. Og han sa: Du skal begynne å spille igjen, det er dette du skal gjøre. Han spurte meg ikke, han fortalte meg det. Og jeg står i gjeld til ham for det, fordi det å være skuespiller har gitt meg et så utrolig liv, sa en rørt Phoenix.

Les også: Joker setter fyr på internett: - Jeg vet ikke om verden er klar for denne filmen

Annonse

Ringte nødnummeret

Joaquin Phoenix, aktuell i hovedrollen i Todd Phillips' kritikerroste "Joker", snakker svært sjelden om broren River, som døde i 1993 av en overdose. 19-åringen Phoenix ringte nødhjelpsnummeret 911 da broren kollapset etter et nattklubbesøk i Los Angeles.

River Phoenix hadde en imponerende merittliste tross sin unge alder, og var spådd en lysende framtid etter at han i 1986 gjorde seg bemerket i Rob Reiners storsuksess "Stand By Me".

Les også: Kultfilmen Face/Off spilles inn på ny

Annonse

Takket foreldrene

I stedet skulle lillebror Joaquin, tidligere barneskuespiller, gå tilbake til filmen og bli den mest bejublede av skuespillerbarna i familien, med tre Oscar-nominasjoner og fire Golden Globe-nominasjon – inkludert en Golden Globe-pris. Mange spår at det er priser i sikte for hans siste innsats som Joker i filmen med samme navn. Uansett var det en stor kveld for Phoenix mandag, som fikk se kilpp fra karrieren.

– Jeg er overveldet av følelser, for jeg tenker bare på alle menneskene som har hatt en så sterkt innflytelse på meg. Da jeg så på de klippene, jeg tenkte på familien min. Søstrene mine, Rain, Liberty og Summer, som fremdeles er mine beste venner, fortsatte Joaquin, før han takket foreldrene også.

"Joker" har premiere 4. oktober - les mer om filmen her

Annonse