Kvitebjørn

"Kvitebjørn": Asbjørnsen & Moe-eventyr blir årets julefilm

Filmweb
Publisert:

Se den første teaseren for animasjonsfilmen her!

Annonse

Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr om "Kvitebjørn Kong Valemon" skal ut til en ny generasjon med animasjonsfilmen "Kvitebjørn - østenfor sol og vesten for måne". Det skriver Nordisk Film Distribusjon i en pressemelding.

Filmen, som skal lanseres på kino 1. juledag, er produsert av Maipo Film (De tre siste "Flåklypa"-filmene) og regissert av Mikkel B. Sandemose - mannen bak filmer som "Askeladden i Dovregubbens hall", "Askeladden - I Soria Morias Slott" og "Gåten Ragnarok". Manuset er inspirert av det folkekjære 1844-eventyret, og ført i pennen av den anerkjente forfatteren Maja Lunde ("Snøsøsteren", "Bienes historie").

- Det er utrolig gøy at "Kvitebjørn" blir kinofilm. Jeg håper og tror dette er en film mange vil glede seg over, både barn og voksne. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg får være med på å gjenskape dette kjente og kjære folkeeventyret til nye generasjoner, sier Lunde.

Filmmusikken er skrevet av hele Norges Odd Nordstoga, som forteller at han har vært involvert i prosjektet helt fra begynnelsen.

Annonse

- Maja Lunde spurde meg for mange år sidan om dette prosjektet. Då eg høyrde om det, og kven som skulle lage det, var eg ikkje i tvil om at eg ville vera med. Det har vore mitt mest langstrakte oppdrag i karriera så langt. Det tek lang tid å lage film. Men så moro det har vore. Veldig stolt av korleis det har blitt så langt, og utruleg glad for at eg fekk sjansen til å lage desse låtane, sier Vinje-artisten.

Øverst i artikkelen finner du den aller første sniktitten på filmen, som også byr på Nordstogas låt "Hvem er han".

Den offisielle beskrivelsen av filmen går som følger:

I det storslagne eventyret "Kvitebjørn" møter vi den uredde, og eventyrlystne Liv som lengter vekk fra dalen hvor hun bor. I fjellene møter Liv isbjørnen Kvitebjørn, og hun blir både nysgjerrig på og fascinert av denne vakre skapningen. I Kvitebjørns isslott vokser et varmt vennskap frem mellom de to, for Kvitebjørn er ikke bare en bjørn, han er også prinsen Valemon, forhekset av en trollkvinne som truer med å ødelegge hele verden. Men kan forbannelsen brytes slik at de kan redde verden og finne lykken…?

Annonse

"Kvitebjørn- østenfor sol og vesten for måne" har norgespremiere 25. desember. Legg til filmen i din huskeliste her!

Annonse