Mads Mikkelsen og Johnny Depp

Mads Mikkelsen sier Johhny Depp "kan komme tilbake" i Fantastic Beasts

Publisert:

Den danske skuespilleren innrømmer at det var "skremmende" å erstatte Depp i rollen som Grindelwald.

Annonse

Sarajevo Film Festival går for øyeblikket av stabelen i...vel, Sarajevo , og mandag fikk publikum møte den danske skuespilleren Mads Mikkelsen (56) under morgeneventet "Coffee With...".

Der åpnet han blant annet opp om sin begeistring for Pink Floyd og fotball, men rakk heldigvis også å snakke litt om filmkarrieren. Naturlig nok ble skuespillerens siste kinofilm "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" et tema, og Mikkelsen innrømmet at det var tøft å skulle erstatte Johnny Depp i rollen som storskurken Gellert Grindelwald.

"Det var veldig skremmende", sa Mikkelsen.

Mads Mikkelsen og Johnny Depp

VANSKELIG: Mads Mikkelsen erstattet Johnny Depp i "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore".

Depp ble sparket fra franchisen grunnet den da pågående rettssaken mot ekskona, Amber Heard - en rettssak han til slutt gikk seirende ut av. Dansken avslørte at han selv er stor fan av "Pirates"-stjerna, og hintet om at Depp kanskje ikke har lagt tryllestaven på hylla for godt likevel...

"Vel, nå har åpenbart kursen endret seg - han vant rettssaken - så la oss se om han kommer tilbake. Det kan hende. Jeg er stor fan av Johnny. Jeg synes han er en fantastisk skuespiller, jeg synes han gjorde en fantastisk jobb (som Grindelwald). Når det er sagt, kunne jeg ikke kopiere det. Det var umulig for meg å gjøre det samme, for det er så ham. Det ville vært kreativt selvmord. Så vi måtte finne på noe annet, noe som var mitt, og bygge en slags bro mellom ham og meg. Så ja, det var skremmende. Fansen hans er veldig, veldig fine, men de var også fryktelig sta. Jeg kommuniserte ikke så mye med dem, men jeg kunne forstå hvorfor hjertene deres var knust."

Mikkelsen spillefilmdebuterte i den danske regissøren Nicolas Winding Refns "Pusher" i 1996, og slo internasjonalt igjennom ti år senere - som Bond-skurken Le Chiffre i "Casino Royale". Deretter gikk det slag i slag for skuespilleren, med en rekke amerikanske serie/filmtilbud. Med roller i storproduksjoner som "Hannibal" (2013-15), "Doctor Strange" (2016) og Star Wars-filmen "Rogue One" (2016) har Mikkelsen nærmest blitt et ikonisk ansikt i dagens filmverden.

Annonse

Om Mikkelsen får rett angående Depps comeback i trollmannsverdenen, gjenstår imidlertid å se. I 2016 annonserte manusforfatter J.K. Rowling at "Fantastic Beasts"-serien etter planen skulle lanseres som fem filmer, men etter at franchisens tredje film - David Yates-regisserte "The Secrets of Dumbledore" - floppet totalt for Warner Bros., henger fabeldyrene muligens i en tynn tråd...

Annonse